Jak odstranit uhlíkové usazeniny z pánve nebo hrnce: „neokoukaná“ metoda se škrobem

Plita.jpg Užitečné rady

Nezáleží na kvalitě nádobí ve vaší kuchyni, po aktivním používání se i ty nejdražší pánve a pánve zanesou sazemi.

Nepříjemně vypadající černá hmota není nic jiného než důsledek působení vysokých teplot na nádobí.

Samozřejmě můžete zkusit vyčistit kuchyňské náčiní prostředkem na mytí nádobí.

Pokud se náhle ukáže, že je bezmocný, zkuste použít tradiční metody – stále nemáte co ztratit.

Pánev na sporáku
Foto: © Belnovosti

A všem hospodyňkám známý lék, jako je škrob, pomůže vrátit ztracený lesk nádobí.

Bobtnáním tento produkt vyrobený z brambor pomůže rozložit a v souladu s tím odstranit kontaminanty.

K čištění budete potřebovat pouze 3-4 polévkové lžíce škrobu, které je třeba nasypat do misky a nalít do ní 200-300 ml vody.

Čisticí směs promíchejte, poté zapněte oheň a počkejte, až se hmota vyvaří, poté nechte pánev půl hodiny a snižte výkon plamene na minimum.

Zbývá pouze vylít kapalinu a zbavit se karbonových usazenin pomocí škrabky nebo houby.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA