Čištění trouby si často spojujeme s řadou energeticky náročných úkonů, na které se musíme „připravit“.
Proto ne každá žena v domácnosti má troubu, která vypadá reprezentativně a čistě.
Existuje však jednoduchý způsob, jak pomoci udržet vaše zařízení v pořádku. Je však důležité si uvědomit, že se doporučuje provádět jej v okamžicích po vaření, kdy je trouba ještě předehřátá.
Jak se rychle zbavit stop mastnoty a nečistot?
Tato metoda je velmi jednoduchá a nevyžaduje prakticky žádné úsilí z vaší strany. Najděte vhodné hluboké nádobí.
Nalijte do ní čtyři sklenice horké vody a asi půl sklenice octa. Vložte směs do trouby a zakryjte ji.
Po čtvrt hodině lze přípravek odstranit.
Poté přejděte přes stěny skříně a sklo čistou houbou. Zpravidla nezbývá než troubu dosucha vytřít. Pokud nejste líní a postup provádíte pravidelně, můžete na kontaminaci jednou provždy zapomenout.
Dříve jsme vám řekli, jak pomocí několika triků můžete v lednici vždy udržet aroma čerstvosti.