Trouba musí být udržována v čistotě, jinak vznikne problém s nepříjemným zápachem.
Kromě toho vaření se špinavým vybavením nebude nejlepší nápad.
Proto musíte znát metody, které vám umožní rychle a efektivně dát tak důležité zařízení do pořádku.
Jaké metody byste mohli zvážit?
Kyselina citronová
S tímto přípravkem si poradíte jak s čerstvou špínou, tak s mastnotou, která nebyla léta čištěna. Vezměte misku a nalijte do ní litr tekutiny.
Poté zašlete jeden sáček produktu.
Nastavte časovač na čtyřicet minut na 200 stupňů. Poté budete muset chvíli počkat a troubu jen otřít hadříkem.
prášek na pečení
Ne všechny ženy v domácnosti vědí, jak účinný je tento přípravek v boji proti mastnotě, špíně a nepříjemným pachům. Budete muset smíchat prášek do pečiva s malým množstvím vody.
Když se textura produktu začne podobat krému, musíte kompozici aplikovat na nejvíce kontaminovaná místa v troubě. V případě potřeby lze produkt rozmístit po celé ploše.
Po dvou hodinách zbývá pouze odstranit kompozici spolu se zbývajícími nečistotami a mastnotou. Trouba bude vypadat jako nová.
Sůl
Troubu můžete vyčistit solí. Výrobek rozetřete v rovnoměrné vrstvě po povrchu plechu na pečení. Poté zahřejeme zařízení na sto stupňů.
Když sůl změní barvu, můžete zařízení vypnout. Zbývá pouze odstranit sůl a otřít povrchy.