V kuchyni nejčastěji riskujeme, že narazíme na problém s ucpáním, protože dřez používáme k práci se špinavým nádobím.
V důsledku toho se potrubí zanáší mastnotou a zbytky jídla.
Někdy se bez pomoci instalatéra neobejdete. Existuje však velká šance, že problém můžete vyřešit sami, zvláště pokud identifikujete zablokování v rané fázi.
Jaké triky mohou pomoci?
Pravidelná teplá voda
Pokud si jen všimnete, že se voda zhoršuje, můžete zkusit tuto metodu. V počáteční fázi se s problémem dokonale vyrovná.
Je třeba přivést konvici k varu a poslat vodu do vypouštěcího otvoru. Po dvou hodinách se postup opakuje.
Fyziologický roztok se sodou
Můžete vyzkoušet tuto metodu, která je účinná proti středním blokádám. Budete muset vzít sto gramů těchto složek a rozpustit je v horké vodě.
Výsledný roztok je odeslán do vypouštěcího otvoru. Počkáme asi deset minut a nalijeme celou konvici horké vody. Poté nezůstane po zablokování ani stopa.