Říká se, že kiwi obsahuje o nic méně vitamínu C než citron. Exotické ovoce už dlouho kupující nepřekvapuje, ale loupat ho umí málokdo.
Ještě nezralé ovoce lze snadno oloupat nožem, jako brambory. Měkké a zralé kiwi lze snadno zmrzačit.
Pro ty, kteří nevědí, prozradíme, že existují tři fungující způsoby, jak toto zdravé ovoce oloupat.
Metoda jedna: jako brambory
Není zde nic překvapivého. Tímto způsobem můžete oloupat nezralé ovoce. Pokud však kiwi dozrálo a změklo, tato možnost již nebude fungovat.
Nezralé kiwi navíc není tak chutné a šťavnaté, proto je lepší nechat ovoce chvíli odležet v papírovém sáčku.
Aby zrání bylo rychlejší, vložte dovnitř jedno jablko, hrušku nebo banán.
Metoda druhá: lžíce
K tomu se ovoce jednoduše rozřeže na dvě poloviny. Podél nebo napříč – záleží na velikosti.
Poté vložte lžičku mezi slupku a dužninu, prohloubte ji a pohybujte kolem osy.
Tento způsob je vhodný i v případě, že je třeba kiwi použít do salátů nebo jiných pokrmů. Pokud potřebujete kiwi oloupat jen proto, abyste ho snědli, je jednodušší ho sníst hned lžící.
Metoda třetí: vaříme
Není to nejužitečnější, ale docela účinná metoda. Musíte vzít vhodný kastrol, přidat vodu a přivést ji k varu.
Poté ovoce vhodíme do vroucí vody a přesně po 30 sekundách je vyjmeme a vložíme do studené vody.
Po prudké změně teploty lze slupku odstranit i bez nože, ale nebudeme říkat, jak zdravé ovoce bude.
Dříve jsme vám řekli, jak vyrobit nadýchanou omeletu z jednoho vejce.