Cibule a česnek jsou ty druhy zeleniny, díky kterým jsou pokrmy chutnější a aromatičtější.
Ne vždy je přitom možné využít všechny zakoupené produkty najednou, což znamená, že je potřeba najít vhodné místo pro jejich uložení.
Ne každý ví, kde je nejlepší skladovat cibuli a česnek, a proto si myslí, že jejich místo je v lednici.
Ale ve skutečnosti se takto budou jen rychleji zhoršovat.
Zkušené hospodyňky vědí, že je lepší nechat tuto zeleninu v tmavé skříni, větrané spíži nebo v suchém boxu.
Je třeba vzít v úvahu, že v blízkosti by neměla být žádná topná zařízení nebo zdroje vlhkosti.
Další důležitou podmínkou je nepřítomnost světla.
Je třeba mít na paměti, že sluneční paprsky pouze vyvolají klíčení kořenů a samotná žárovka může začít hnít.
Počítat je třeba i s tím, že u této zeleniny byste neměli nechávat brambory, jinak se jídlo jen rychleji zkazí.