Pro vaření musíte vybrat ovoce, které má stejnou velikost.
Navíc je vhodné dát přednost jedné odrůdě. Vhodné jsou hlízy s vysokým obsahem škrobu.
Jak vařit brambory na bramborovou kaši
Před vařením je potřeba kořenovou zeleninu omýt a oloupat.
Poté je třeba je naplnit vodou, aby tekutina zcela pokryla zeleninu.
Před vařením brambory vařte na vysokém ohni. Zároveň můžete dosolit.
Pokud se na povrchu objeví pěna, je třeba ji odstranit.
Pokračujte ve vaření na středním ohni.
Proces vaření trvá asi 20-30 minut.
Jak vařit brambory na salát
Ovoce se musí nejprve nakrájet na kousky.
Tento trik vám pomůže uvařit zeleninu rychleji.
Brambory ale budou mnohem chutnější, když je uvaříte ve slupce a teprve poté se začnou loupat a krájet.
Během vaření je také potřeba přidat lžičku kuchyňské soli, aby se brambory nepřevařily.
V případě potřeby lze hotové brambory trochu vysušit v suché pánvi na středním ohni.
Kulinářští odborníci nedoporučují provádět tento postup déle než dvě minuty.