Jak správně vařit brambory na bramborovou kaši a salát: ne každý ví

Kartoshka 6.jpg Užitečné rady

Pro vaření musíte vybrat ovoce, které má stejnou velikost.

Navíc je vhodné dát přednost jedné odrůdě. Vhodné jsou hlízy s vysokým obsahem škrobu.

Jak vařit brambory na bramborovou kaši

Před vařením je potřeba kořenovou zeleninu omýt a oloupat.

Poté je třeba je naplnit vodou, aby tekutina zcela pokryla zeleninu.

Brambor
Foto: © Belnovosti

Před vařením brambory vařte na vysokém ohni. Zároveň můžete dosolit.

Pokud se na povrchu objeví pěna, je třeba ji odstranit.

Pokračujte ve vaření na středním ohni.

Proces vaření trvá asi 20-30 minut.

Jak vařit brambory na salát

Ovoce se musí nejprve nakrájet na kousky.

Tento trik vám pomůže uvařit zeleninu rychleji.

Brambory ale budou mnohem chutnější, když je uvaříte ve slupce a teprve poté se začnou loupat a krájet.

Během vaření je také potřeba přidat lžičku kuchyňské soli, aby se brambory nepřevařily.

V případě potřeby lze hotové brambory trochu vysušit v suché pánvi na středním ohni.

Kulinářští odborníci nedoporučují provádět tento postup déle než dvě minuty.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA