Jak a kde skladovat pečivo? Tato otázka vyvolává mezi ženami v domácnosti četné spory.
Někdo to dává do chlebníku na stůl, někdo sůl dává k chlebu. Zbytek dejte bochník do lednice.
Zamysleme se nad tím, kde je nejlepší místo pro uložení chleba.
Profesionální pekaři jsou připraveni poskytnout praktické rady.
Kde je nejlepší skladovat chleba?
Odborníci tvrdí, že nejlepší místo je tam, kde je sucho a chládek. Proto je chlebník dobrou volbou.
Je důležité, aby chlebník byl umístěn mimo zdroje tepla – sporák, přímé sluneční světlo a podobně.
Chléb je lepší zabalit do papírového sáčku nebo jednoduše do bavlněné látky.
Nejhorším místem je ale podle pekaře lednice. Plíseň bude v lednici růst pomalu, ale samotný chléb rychleji zatuchne.
Pokud opravdu chcete prodloužit trvanlivost chleba, můžete použít mrazák.