Kuchyně je považována za jedno z nejšpinavějších míst v bytě – jinými slovy, tato místnost vyžaduje neustálé čištění.
Hospodyňky mohou používat agresivní chemikálie nebo používat life hacky.
Dříve jsme psali o tom, jak vyčistit kuchyň za 10 minut pomocí improvizovaných prostředků.
Chcete-li obnovit úplný pořádek v kuchyni, je důležité nejen provést generální čištění, ale také odstranit věci, které shromažďují nejvíce nečistot.
Jaké jsou nejšpinavější věci v kuchyni?
Zde jsou nějaké příklady.
- Houba na mytí. Vzhledem ke struktuře materiálu je považován za přenašeče a distributora choroboplodných zárodků – měňte jej každý týden.
- Prkénko. Bakterie se mohou skrývat v důlcích a drážkách – tento povrch často myjte.
- Zásobníky na led. Jsou schopny absorbovat jiné pachy, když jsou v mrazáku.
- Dřevěné lžíce a nádobí. Takové produkty mají poréznější strukturu. Rychleji se na nich objevují promáčkliny a praskliny.