Je možné jíst brambory, které mají praskliny a hrbolky: je škoda, že to mnoho lidí neví

Kartofel 8.jpg Užitečné rady

Jak víte, na bramborách se často tvoří praskliny a hrbolky.

Prozradíme vám, zda se tyto brambory dají jíst.

Je možné jíst brambory s prasklinami a hrbolky?

Praskliny v bramborách mohou být způsobeny nesprávnou péčí, povětrnostními podmínkami nebo virovým onemocněním, které není pro člověka nebezpečné.

Tyto brambory můžete jíst, ale rozhodně je nekupujte na semena.

brambor
Foto: © Belnovosti

Pokud jde o hlízy, je způsobena strupovitostí a virem vřetenovitých hlíz.

Strapaté hlízy nepříjemně zapáchají a špatně se skladují. Pokud je hlíza způsobena virem vřetena, mohou být takové brambory použity pouze jako krmivo pro hospodářská zvířata, a to pouze ve vařené formě.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA