Odborníci na výživu doporučují přehodnotit konzumaci velkého množství čerstvého chleba, pokud máte příznaky gastrointestinálního onemocnění.
Výživový poradce se domnívá, že čerstvý chléb má příliš vysokou kyselost ve srovnání s prošlým.
Pokud má člověk poruchy ve fungování gastrointestinálního traktu, může takové jídlo způsobit exacerbaci určitých onemocnění.
Ale existuje řešení tohoto problému – stačí chvíli počkat.
Jak mohu tento problém vyřešit?
Stačí sníst chleba, který byl upečen asi před devíti hodinami, nebo ještě lépe, koupit si včerejší bochník.
Toto jednoduché řešení pomůže předejít exacerbaci gastritidy a peptických vředů, protože včerejší chléb nebo sušenky jsou pro žaludek zdravější.
Ať tak či onak, přílišné pečení může být škodlivé pro vaše zdraví.
Konzumací velkého množství pečiva můžeme zapomenout na střídmost při jídle.