Odborníci na výživu vás vyzývají, abyste se vzdali čerstvého chleba: příliš vysoká kyselost

Hleb 2.jpg Užitečné rady

Odborníci na výživu doporučují přehodnotit konzumaci velkého množství čerstvého chleba, pokud máte příznaky gastrointestinálního onemocnění.

Výživový poradce se domnívá, že čerstvý chléb má příliš vysokou kyselost ve srovnání s prošlým.

Pokud má člověk poruchy ve fungování gastrointestinálního traktu, může takové jídlo způsobit exacerbaci určitých onemocnění.

Ale existuje řešení tohoto problému – stačí chvíli počkat.

chléb
Foto: © Belnovosti

Jak mohu tento problém vyřešit?

Stačí sníst chleba, který byl upečen asi před devíti hodinami, nebo ještě lépe, koupit si včerejší bochník.

Toto jednoduché řešení pomůže předejít exacerbaci gastritidy a peptických vředů, protože včerejší chléb nebo sušenky jsou pro žaludek zdravější.

Ať tak či onak, přílišné pečení může být škodlivé pro vaše zdraví.

Konzumací velkého množství pečiva můžeme zapomenout na střídmost při jídle.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA