Proč byste neměli jíst kuřecí kůži: odborníci na výživu to považují za škodlivé

Kuriza 0.jpg Užitečné rady

Měli byste jíst kuře s kůží a jak to ovlivňuje vaše zdraví?

Odborníci na výživu se domnívají, že kuřecí kůže obsahuje spoustu škodlivých látek a tuku.

Bohužel kvalita některých potravinářských výrobků v obchodě neodpovídá normám – do této kategorie může spadat i kuřecí maso.

Podívejme se, proč odborníci na výživu nedoporučují jíst kuřecí kůži.

kuře
Foto: © Belnovosti

Proč to nejde udělat?

Kuřecí kůže obsahuje antibakteriální léky a léky na stimulaci růstu drůbeže – kuře se jimi během růstu krmí.

Před odesláním do obchodu může být kuře ošetřeno antiseptiky a antibiotiky, aby se zabránilo tvorbě bakterií.

Škodlivé látky se mohou hromadit v kostech, játrech a plicích. Bakterie se mohou hromadit i v orgánech – filé nebo stehýnka.

Proto je lepší kupovat kuře v důvěryhodných obchodech – v žádném případě je nekupujte na ulici od náhodných lidí.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA