Měli byste jíst kuře s kůží a jak to ovlivňuje vaše zdraví?
Odborníci na výživu se domnívají, že kuřecí kůže obsahuje spoustu škodlivých látek a tuku.
Bohužel kvalita některých potravinářských výrobků v obchodě neodpovídá normám – do této kategorie může spadat i kuřecí maso.
Podívejme se, proč odborníci na výživu nedoporučují jíst kuřecí kůži.
Proč to nejde udělat?
Kuřecí kůže obsahuje antibakteriální léky a léky na stimulaci růstu drůbeže – kuře se jimi během růstu krmí.
Před odesláním do obchodu může být kuře ošetřeno antiseptiky a antibiotiky, aby se zabránilo tvorbě bakterií.
Škodlivé látky se mohou hromadit v kostech, játrech a plicích. Bakterie se mohou hromadit i v orgánech – filé nebo stehýnka.
Proto je lepší kupovat kuře v důvěryhodných obchodech – v žádném případě je nekupujte na ulici od náhodných lidí.