Pověrčiví lidé zacházejí s chlebem s úctou.
A to je vysvětleno velmi jednoduše: produkt je výsledkem tvrdé práce a je spojen s pocitem sytosti.
Neopatrný přístup k pekařským výrobkům lidé vnímají jako projev nevzdělanosti a nevychovanosti.
S chlebem souvisí jeden důležitý zákaz. Výrobek by se tedy neměl rozbíjet rukou.
Možné následky porušení zákazu
Podle znamení může odlomení i malého kousku chleba zničit osud toho, kdo tuto akci provedl.
Možná bude tato osoba čelit vážným nemocem a finančním potížím.
Proto nemůžete bochník lámat rukama. Chcete-li produkt přeměnit na sbírku plátků, musíte použít nůž.
Jak správně používat nůž
Ukazuje se, že použití tohoto nástroje při krájení chleba vůbec nezaručuje ochranu před problémy.
Musíte pamatovat na další znamení. Za prvé, nikdy byste neměli používat špinavý nůž.
Za druhé, produkt byste neměli řezat na talíř. Za třetí, zvyk nechávat ostrý nástroj v bochníku může vést k negativním důsledkům.