Proč se kysané zelí nedaří: jsou vyjmenovány hlavní chyby hospodyněk

Photo 2022 12 22 20 28 50.jpg Užitečné rady

Těžko si představit žádanější předkrm na zimním stole, než je kysané zelí.

Tento velkolepý pokrm skvěle chutná a navíc pomáhá posilovat imunitní systém.

Někdy se však zelí nepovede.

S čím se to dá spojit

Zelenina byla zakoupena v obchodě

Receptura kysaného zelí byla vyvinuta pro zeleninu, která je pěstována v přírodních podmínkách. Pozdní odrůdy jsou sladší, protože v důsledku chladného počasí mohou hromadit cukr.

zelí
Foto: © Belnovosti

Zelí z obchodu tento „bonus“ nemá. Právě kvůli tomu nemusí pokrm dopadnout dobře. Po zakoupení byste proto zeleninu měli nechat nějakou dobu na balkóně.

Mrkev

Důležité jsou chuťové vlastnosti nejen samotného zelí, ale i mrkve. Aby bylo jídlo úspěšné, je nesmírně důležité vybrat sladkou mrkev.

Tato zelenina se dá sehnat i v obchodě. Jen chuť mrkve před vařením zhodnoťte zvlášť.

Sůl

Okamžitě stojí za zmínku, že k přípravě ideálního kysaného zelí použijte hrubou běžnou sůl. Na kilogram zeleniny byste neměli brát více než jednu lžíci.

Pokud se budete držet těchto tří základních pravidel, vždy dostanete kysané zelí.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA