Těžko si představit žádanější předkrm na zimním stole, než je kysané zelí.
Tento velkolepý pokrm skvěle chutná a navíc pomáhá posilovat imunitní systém.
Někdy se však zelí nepovede.
S čím se to dá spojit
Zelenina byla zakoupena v obchodě
Receptura kysaného zelí byla vyvinuta pro zeleninu, která je pěstována v přírodních podmínkách. Pozdní odrůdy jsou sladší, protože v důsledku chladného počasí mohou hromadit cukr.
Zelí z obchodu tento „bonus“ nemá. Právě kvůli tomu nemusí pokrm dopadnout dobře. Po zakoupení byste proto zeleninu měli nechat nějakou dobu na balkóně.
Mrkev
Důležité jsou chuťové vlastnosti nejen samotného zelí, ale i mrkve. Aby bylo jídlo úspěšné, je nesmírně důležité vybrat sladkou mrkev.
Tato zelenina se dá sehnat i v obchodě. Jen chuť mrkve před vařením zhodnoťte zvlášť.
Sůl
Okamžitě stojí za zmínku, že k přípravě ideálního kysaného zelí použijte hrubou běžnou sůl. Na kilogram zeleniny byste neměli brát více než jednu lžíci.
Pokud se budete držet těchto tří základních pravidel, vždy dostanete kysané zelí.