Některé sýry mají vysoký obsah kalorií, sodíku a tuku, což podle výzkumu může ovlivnit riziko diabetu 2. typu, srdečního selhání, ischemické choroby srdeční, hypertenze, mrtvice a dalších onemocnění.
Kromě toho jsou milovníci produktu náchylní ke zvýšené produkci inzulínu, což ovlivňuje vzhled kožního mazu a akné.
8 jednoduchých způsobů, jak kontrolovat krevní tlak
Podle ETNT lze příjem sodíku snížit tím, že se vyhneme feta a tvrdým variantám produktu a nahradíme plnotučné mléko nízkotučným. Kromě toho se má za to, že vyloučení mléčných výrobků ze stravy může pozitivně ovlivnit tón a strukturu pokožky, stejně jako hladinu „špatného“ cholesterolu, což je způsobeno vysokým obsahem nasycených tuků v nich. Zvyšují riziko rozvoje kardiovaskulárních onemocnění.
Kromě toho může být sýr podle lékařů také viníkem častých bolestí hlavy kvůli obsahu tyraminu, aminokyseliny často se vyskytující ve vegetaci a spojované se vznikem migrén. Dalším důvodem pro odmítnutí produktu jsou poruchy trávení a nadýmání. Mnoho lidí může být prostě alergičtí nebo jim chybí enzymy na štěpení mléčného cukru.
Roky výzkumu prokázaly: I malá konzumace červeného masa nás předčasně zabije
Podle odborníků může úplné odmítnutí sýra vést k 7 pozitivním důsledkům:
– Zlepšení vzhledu pleti.
– Snižte problémy s nadýmáním.
– Snížení frekvence migrén a bolestí hlavy.
– Snižte hladinu cholesterolu a riziko srdečních onemocnění.
– Hubnout.
– Snížení rizika rakoviny.
– Snížení zánětu v těle./Zdrave.to
Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení!