O tajemství přípravy dokonalého espressa se diskutovalo více než jednu generaci. Nyní vědci tyto spory konečně ukončili a ujistili, že se jim podařilo tuto záhadu vyřešit a identifikovat tajnou přísadu, díky které je nápoj neuvěřitelně chutný a hustý. To píše The Guardian.

Podle výzkumníků spočívá tajemství přípravy dokonalého espressa v jediném kroku, který je nutné udělat před mletím zrn.

Kávoví fanoušci neustále dělají tyto chyby, aniž by tušili nebezpečné následky

Vědci zjistili, že během mletí zrnek v mlýnku na kávu vzniká tření mezi zrny elektřina, která způsobuje slepování částic. Pouze jedna akce však může snížit množství vyrobené elektřiny, a tím snížit množství odpadu kávy a zlepšit chuť.

Jaké je ale tajemství přípravy dokonalého šálku espressa, se dozvíte na jenata.blitz.bg