Změna způsobu stravování na podzim a na jaře (přechod na konzervovanou a nakládanou zeleninu, resp. na čerstvou zeleninu) je často příčinou vzniku žaludeční kyseliny a refluxu – vzestupu obsahu žaludku jícnem, doprovázeného pálením, bolest a hořkou chuť v ústech.
Svůj žaludek můžete uklidnit některými jednoduchými domácími prostředky, píše Trud.
Jablečný ocet
Rozpusťte 2 lžíce jablečného octa v 1 lžičce vody a vypijte.
To jsou potraviny, které můžeme jíst každý den a být zdraví
Zrzavý
Žvýkejte malý kousek zázvoru. Pokud je na vás příliš pálivá, vložte ji do vroucí vody a odvar vypijte.
Anýz
Rozžvýkejte pár semínek fenyklu nebo je uvařte ve vodě a nechte přes noc odležet. Následující den lektvar vypijte.
/zdrave.to
Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení!