Exotické kuře s pomeranči na pánvi

Kuritsa S Apelsinami1.jpg Všechny novinky

Pokud vybíráte, určitě do něj tento aromatický sváteční pokrm zařaďte. Kuře s pomeranči je tak dobré, že si hosté mohou olíznout prsty. Samozřejmě můžete svou rodinu hýčkat tímto kouzelným pokrmem nejen na Silvestra. Ale na dovolené chcete něco neobvyklého. Po vyzkoušení kuřecího masa s citrusovou příchutí možná zjistíte, že máte nové oblíbené jídlo.

Recept je překvapivě jednoduchý. Je dobré, protože k přípravě nevyžaduje exotické přísady a kuřecí maso je levné. Výsledkem je, že za minimální cenu získáte pokrm hodný těch nejlepších restaurací. Pokud se stydíte za nutnost přidat do pokrmu pomerančový džem, vystačíte si se šťávou z čerstvých pomerančů.

Ingredience:

  • Kuřecí fileta;
  • Sůl pepř;
  • Sójová omáčka;
  • Česnek;
  • Mletý zázvor;
  • Sezam;
  • Pomerančový džem (nebo čerstvé pomeranče).

Příprava.

  • Pánev vymažte olejem a vložte do ní kuřecí řízek, ochucený solí a pepřem. V samostatné misce smíchejte pomerančový džem (džem nebo šťávu z jednoho pomeranče a několika plátků citrusů), sójovou omáčku, mletý česnek a zázvor.
  • Vzniklou marinádou kuře bohatě přelijte, ale nezapomeňte si nechat pár lžic v rezervě.
  • Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do poloviny.
  • Mezitím si na rozpálené pánvi zlehka opečte sezamová semínka, bude to trvat asi 30 sekund.
  • Aby kuře trochu zhnědlo, na konci vaření otevřete víko.
  • Uvařené kuře přendáme na talíř, přelijeme pomerančovou marinádou a posypeme sezamovými semínky.

Tímto způsobem můžete vařit jakoukoli část kuřete, například prsa nebo stehno. Hotové kuře v pomerančové marinádě se hodí k příloze rýže popř. S kořením můžete experimentovat, pokud si myslíte, že v paletě chutí něco chybí, můžete klidně přidat své oblíbené koření.

Uložit

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA