Pokud máte v plánu vařit polévkové koule, použijte k přípravě tento recept. Uděláme vepřové koule. Připravíme si potřebné suroviny na recept.
Potřebné ingredience pro nejchutnější polévkové koule:
· Hotové mleté vepřové maso nebo mleté maso – 300 g
· sůl podle chuti
· mletý černý pepř – podle chuti
· pikantní – podle chuti
· cibule – 1 hlava
· mrkev – 1 kus
· pepř – 1 kus
· nudle
· čerstvá petržel
Konstrukce
· 2 žloutky
· 4 polévkové lžíce – jogurt
Plněné brambory se slaninou, smetanou a kysaným zelím: Skvělý návrh
Vaření nejchutnějších polévkových kuliček
Kuličky připravíme do polévky. Mleté maso smícháme s černým pepřem, solí a ochutíme. Měli byste získat hladkou směs.
Berete čajovou lžičku jako měrnou jednotku. Z mletého masa vytvořte kouli a obalte ji v mouce. Kuličky jsou připraveny!
Nyní potřebujeme nasytit zeleninu – cibuli, mrkev, papriku.
Vezmeme si vhodný hrnec. Nalijeme do ní studenou vodu. Množství je na vašem uvážení – jestli máte rádi hustší nebo řidší.
Do vody přidejte sůl, kapku oleje a nakrájenou zeleninu. Přidejte k nim kuličky a dávejte pozor, aby se nepřilepily k sobě nebo ke dnu. Důkladně promíchejte.
Polévku necháme na mírném ohni vařit, přidáme nudle a necháme provařit, dokud nebude hotová.
Špenát s rýží v troubě: Velmi snadný recept
Příprava stavby:
Vidličkou rozšlehejte 2 žloutky a přidejte k nim jogurt.
Sporák vypnete, ale polévku z něj nevyndáte. Odebereme z horké polévky a za stálého míchání přidáme ke směsi. Uděláte to 4,5krát. Poté směs pomalu vlijte do polévky a opatrně promíchejte. Výsledkem jsou bílé polévkové kuličky s pěknou barvou a chutí.
Nasekejte petržel a posypte navrch. Posypeme černým pepřem a špetkou pikantního.
Dobrou chuť!