Jak rozpustíte benzoát sodný na kysané zelí?

0050006001605194005 2105841 1920x1080.webp Všechny novinky

Vzhledem k tomu, že přesná doba přípravy kysaného zelí nezávisí na měsíci, ale na počasí a teplotách a říjen byl příliš teplý na to, aby se zelí vynutilo, není příliš pozdě vyhrnout si rukávy a připravit lahodnou a zdravou kvašenou zeleninu. zima , bez které se právě teď neobejde ani jedna zasněžená a zářivá zimní dovolená.

Pokud jsou venku příliš vysoké stupně, proces kvašení se urychlí, a proto zelí nakysne víc, než je nutné. Aby se tomuto problému vyhnulo, plnilo v posledních dnech plechovky mnoho milovníků kysaného zelí. Pokud s kysaným zelím začínáte, pravděpodobně vás vzrušují všechny záludnosti výroby kysaného zelí a také všední otázky typu, jaká je správná odrůda a jak rozpustit benzoát sodný na kysané zelí.

Jak vyrobit kysané zelí za 3 dny BEZ podlévání a míchání. Super snadné!

Co je benzoát sodný a proč je potřebný pro kysané zelí?

Benzoan sodný je expektorans používaný při léčbě tracheobronchitidy, kašle, laryngitidy, který najdete v lékárnách jak ve formě prášku, tak jako přísadu do sirupů proti kašli. Stejně jako aspirin se však používá i při přípravě zimních jídel a nálevů. Používá se jako konzervant k zastavení procesu kvašení v kyselých okurkách, kysaném zelí, marmeládách, víně. Jeho cena je mimořádně přijatelná – mluvíme o haléřích, díky čemuž je velmi oblíbené a používané při výrobě kysaného zelí.

Jaká je však jeho role při vaření a proč ho kysané zelí potřebuje? Benzoan sodný potlačuje rozvoj plísní a bakterií, což pomáhá zelí v konzervě zůstat čerstvé, nehnije, nekazí se a zachovává si křupavost. Hraje vlastně roli konzervantu, který je vaším pomocníkem při přípravě zelí.

Jak rozpustíte benzoát sodný na kysané zelí?

Benzoát sodný má své dávkování, ve kterém by se měl používat nejen jako léčivý přípravek pro lidskou léčbu, ale také jako konzervant vašeho kysaného zelí. Je také důležité znát přesný čas jeho aplikace a také způsob, jak rozpustit benzoát sodný na kysané zelí.

Výrobek se vloží do zelí, jakmile solný roztok navrchu začne bělat. Zde je návod, jak to udělat krok za krokem.

Kolik soli se dává do litru vody na kysané zelí?

1. Asi litr nálevu ze zelí nalijte do vhodné nádoby, ve které můžete rozmíchat benzoát.

2. Na jeden litr separovaného láku na jednu plechovku potřebujete balení – 30 gramů – benzoanu sodného.

3. Balíček otevřete, nasypete a intenzivně a nepřetržitě mícháte, dokud se úplně nerozpustí.

4. Lázeň s již rozpuštěným benzoanem sodným vrátíte do plechovky a trpělivě čekáte na chvíli, kdy bude vaše práce korunována zdařile připraveným lahodným kysaným zelím – nepostradatelnou potravinou na zimu, bohatou na prospěšné bakterie a probiotika pro zdravý žaludek , který podporuje a imunitní systém, protože jeho významná část se nachází právě v břiše.

Farmaceutická přísada, která se používá jak při skladování tabáku, tak v chemickém průmyslu, se tak ukazuje jako neocenitelná pro potravinářský průmysl jako konzervant i pro přípravu zimního jídla doma, mezi které patří kysané zelí. přesně.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA