Jaká je klasická bulharská čepice?

0715690001613547896 2107591 1920x1080.webp Všechny novinky

Bulharská kuchyně je bohatá na chutě a vůně a klasická bulharská kapama je skutečným pokladem mezi tradičními pokrmy. Tento mimořádně chutný pokrm vyniká nejen použitím tradičních produktů, ale také jedinečným způsobem vaření v kastrolu. Poznejme tajemství klasické bulharské čepice!

Tradiční bulharská čepice

Nezbytné produkty

K vytvoření této voňavé a šťavnaté pochoutky budeme potřebovat následující produkty:

  • 1 středně velké zelí (kysané zelí)
  • 500 g kuřecích prsou
  • 600 g vepřového masa
  • 400 g klobásy (nebo více)
  • 0,5 lžičky rýže
  • 2 střední cibule
  • Olej nebo sádlo

Koření: kmín, černý pepř, nové koření, bobkový list, červená paprika, hřebíček, česnek, feferonkové vločky

pokles

Způsob přípravy

Tradiční bulharská Kapama je pokrm, který vyžaduje pečlivou přípravu. Dnešní recept používá 600 g vepřového masa, 500 g kuřecích prsou a 500 g klobásy, přičemž některé regiony preferují krvavnici. Klíčové je mít hliněný hrnec (kastról) o objemu 4-5 litrů.

Různé druhy masa nakrájejte na větší kousky a vložte je do kastrolu. Na dno kastrolu dejte cibuli a kysané zelí, pak dejte řady všech druhů masa, posypte kořením. Lehce promícháme a opakujeme řady – zelí, maso, koření, maso, zelí. Přidejte nakrájený česnek a případně červenou papriku.

Chcete opravdovou čepici? Určitě dejte tyto 3 druhy masa!

Specifičnost tohoto receptu vychází ze staré tradice přidávání hřebíčku a kmínu kromě standardního černého pepře, papriky, cibule, nového koření a bobkového listu.

Až budete mít kastrol naaranžovaný, omyjte 0,5 lžičky rýže a postupně přidávejte. Zalijte jedním hrnkem vody, půl hrnku zelné šťávy a podle chuti červeným vínem. V případě potřeby přidejte sůl, ale buďte opatrní, protože kysané zelí je obvykle slané dostatečně.

Rychlá, snadná a lahodná kapama – podle starého bulharského receptu

Kastrol uzavřete, vložte do trouby a pečte 4-5 hodin na mírném ohni (mezi 100-150 stupni), postupně zvyšujte teplotu na 180 stupňů.

Tato klasická bulharská pochoutka poskytuje jedinečný chuťový zážitek. Kombinace různých druhů masa, kysaného zelí a palety koření činí tento pokrm jedinečným.

Dobrou chuť!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA