Jaké 3 druhy omáček jsou na světě považovány za nejoblíbenější: o čem ne všichni kuchaři vědí

Img 6393 Compressed 1.jpg Všechny novinky

Efektní a neobvyklá omáčka, která se podává k různým pokrmům, je možná jedním z hlavních tajemství úspěšné restaurace.

Z tohoto důvodu se nejlepší šéfkuchaři světa snaží jak vylepšovat klasické receptury, tak vytvářet nové jedinečné omáčky.

Které z nich jsou považovány za nejoblíbenější na světě?

Bešamel

Jedná se o skutečnou „perlu“ francouzské kuchyně, protože bešamel je nejoblíbenější a univerzální omáčkou.

Předpokládá se, že byl vyvinut již v 17. století královskými kuchaři.

hrnec
Foto: © Belnovosti

Zajímavým faktem je, že bešamel je poměrně jednoduchý – vyžaduje velmi levné produkty. Omáčka se zpravidla připravuje na bázi mouky, mléka a másla.

Ostatní přísady se mohou lišit. Často můžete vidět sýr a muškátový oříšek v bešamelové omáčce.

Brusinková omáčka

Předpokládá se, že toto jídlo je darem skandinávské kuchyně. Obvykle se podává s živočišnými produkty.

Vrcholem brusinkové omáčky je její jedinečná rovnováha kyselosti a sladkosti.

Základem pokrmu jsou brusinky. Používají se i další produkty – feferonka, suchá hořčice, koňak.

Pesto

Znalci italské kuchyně pesto velmi dobře znají, protože ho lze podávat ke zcela odlišným pokrmům. Například se jednoduše používá na tousty nebo na zdobení těstovin.

Základem omáčky je bazalka, kvalitní olivový olej, parmezán, česnek a další přísady.

Nikdo neví, kdy bylo pesto poprvé vyrobeno. Mnozí tvrdí, že ho připravovali staří Římané.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA