Jaké jsou nejchutnější čerstvé saláty v zimě?

0234759001699522961 2109137 1920x1080.webp Všechny novinky

Zimní saláty jsou chutným doplňkem nejen každodenních jídel, ale i svátečního menu. V tomto ročním období by mělo být jídlo kaloričtější, protože naše tělo potřebuje více paliva pro boj s nachlazením a více vitamínů pro boj s nachlazením a virovými infekcemi.

Přestože sezóna hlavní zeleniny již pominula, i v zimě je dostatek čerstvé zeleniny, kterou lze použít na salát. Do salátu můžeme zařadit mrkev, cibuli, brambory, zelí, červenou řepu, mražené nebo konzervované potraviny jako hrášek, kukuřici, cizrnu, fazole, dále houby, maso, vejce, ryby a mořské plody.

Nezapomínejme na celoroční uzeniny, sýry, olivy, majonézy, smetanu a jejich variace. Ovoce, ořechy, semínka atd. přísady mohou pouze obohatit a dodat exotickou chuť i tomu nejtradičnějšímu salátu.

Recept na originální řecký salát, do kterého se všichni zbláznili

Zde je několik návrhů od nás.

Salát z řepy, vlašských ořechů a jogurtu

produkty
* 1 hlava červené řepy
* 500 g přecezeného jogurtu
* 2 polévkové lžíce. mleté ​​vlašské ořechy
* fenykl, sůl
Způsob přípravy
* Červenou řepu nakrájíme na 4 díly a vaříme asi 15 minut v osolené vodě do měkka.
* Počkejte, až vychladne a oloupejte.
* Nastrouhejte na struhadle.
* Smíchejte s přecezeným jogurtem, nasekaným koprem a drcenými vlašskými ořechy.

Italský salát

produkty
* 1 balení těstovin, uvařených podle návodu na balení
* 2 papriky – zelená a červená, nakrájené na kostičky
* 1/2 lžičky. cibulový salám, nakrájený na kostičky
* 1/3 lžičky. filet nebo šunka, nakrájené na kostičky
* 3/4 ​​lžičky. sýr, nakrájíme na kostky
* 2 ½ lžičky. na čtvrtky nakrájená cherry rajčata
*čerstvá petržel
Chladící pastu promíchejte se všemi produkty.
Na dresink
* 3/4 ​​lžičky. olej
* 1/4 – 1/3 lžičky. Jablečný ocet
* 2 polévkové lžíce. voda
* 1 lžička lisovaný česnek
* cukr, sůl, černý pepř
* 1 lžička strouhaný parmazán
Způsob přípravy
* Všechny přísady na zálivku smíchejte v nádobě, aby se dobře promíchaly.
* Doporučuje se uchovávat v lednici 2-3 hodiny nebo ještě lépe – druhý den.
* Zálivkou přelijte salát a dobře promíchejte.

5 způsobů, jak vylepšit obyčejný zelený salát!

Zimní salát s řepou a pomerančem

* 1 salát nebo ledový salát
* 1 hlava vařené červené řepy, nakrájená na kostičky
* 1 pomeranč, nakrájený na kostičky
* Mozzarella, nakrájená na kostičky
* semínka z 1 granátového jablka
* citronová šťáva
* sůl, olivový olej
Zamíchejte a vychutnejte si.
Velmi aromatický salát s příjemnou lehce nakyslou chutí.

Klasický zimní bulharský salát

produkty
* 3 mrkve
* 1/2 středně velké červené řepy
* 1/4 hlavy celeru
* 2 polévkové lžíce. slunečnicová semínka
* 2 polévkové lžíce. drcené vlašské ořechy
* 1 lžička drcené lněné semínko
* šťáva z 1/2 citronu
* citronová šťáva, sůl, olivový olej.
Příprava
* Zeleninu omyjeme a oloupeme, poté nastrouháme na hrubém struhadle.
* Smíchejte je s citronovou šťávou.
* Posypeme ořechy a solí, dochutíme olivovým olejem.

Nebo můžete jen zapojit svou fantazii, vzít si oblíbenou zimní zeleninu, sýr, žlutý sýr, klobásy, koření a vytvořit si vlastní recept na svůj oblíbený zimní salát, kterým potěšíte své blízké.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA