Jaké jsou nejsladší dezerty u nás?

0783148001563352079 2110171 1920x1080.webp Všechny novinky

V různých částech naší země jsou typické různé dezerty. Dezerty nejsou pro bulharské kulinářské tradice prioritou, ale existují některé typické dezerty charakteristické pro naši bulharskou kulturu.

Dýně – klasika

Jedná se o oblíbený bulharský dezert, který tradičně nechybí na štědrovečerním stole. Vůně dýně v zimním dni je příjemná věc. Z domova vyzařuje pohoda.

Co je potřeba k výrobě dýně:

· 1 balíček jemných slupek

· 1 kg dýně

· 1 lžička cukr

· 1 lžička vlašské ořechy

· citron

· 1/2 lžičky. olej

· ½ lžičky. máslo

· 4 vanilky

Příprava:

Dýni oloupeme a nastrouháme.

Vezmeme vhodnou hlubokou pánev a dáme olej a kravské máslo – stejně. Přidejte k tomu 1 vanilku. Rozehřejte olej a přidejte do něj nastrouhanou dýni. Míchejte, dokud není celá směs obalená.

Nastrouhejte kůru z 1 citronu. Do směsi přidejte cukr, nastrouhanou citronovou kůru a zbývající vanilku. Směs promícháme.

Když se voda z dýňové směsi vyvaří a získá leskle žlutou barvu, stáhněte z plotny.

Vezmeme vhodný tác. Začínáme aranžovat listy.

1. řada – list posypaný dýňovou směsí a mletými vlašskými ořechy;

Poslední řádek končí čistým listem. Je to řezané.

Rozehřejeme si kravské máslo (množství záleží na vašich preferencích) – musí se vařit!

Vezměte lžíci rozpáleného oleje a nalijte na každý kousek dýně. Navrchu se posype krystalovým cukrem.

Vložte plech do trouby. Pečeme na 180 0 dozlatova.

Dýně je připravena! Užívat si!

Zde je tajemství nejnadýchanějšího cupcaku všech dob

Karamelový pudink

Tento dezert preferují téměř všechny ženy v domácnosti. Nyní existuje mnoho různých verzí krémového karamelu.

O krémovém karamelu existuje mnoho mýtů a legend – výrobky by měly mít pokojovou teplotu, směs by se neměla šlehat mixérem, voda by se neměla vařit v pánvi atd.

Všechny tyto jemnosti nakonec stojí za to, protože karamelový krém je oblíbeným dezertem všech.

Potřebné produkty:

8 čerstvých vajec, nejlépe domácích

1 lžička cukr

1 litr čerstvé plnotučné mléko

1 vanilka

Karamelizační cukr / 1 lžička. na šálek karamelu/

Příprava:

Vejce se šlehají ručně dlouhou dobu kovovou metličkou, dokud nevznikne hladká směs. Postupně přidáváme cukr /po lžících/, šleháme, dokud se úplně nerozpustí. Tenkým pramínkem přilévejte studené mléko a dávejte pozor, aby se na povrchu nevytvořila pěna.

Připravíte si misky, ve kterých budete karamelizovat cukr. Pokud krém připravujete ve skleněných nebo porcelánových kelímcích, cukr se karamelizuje ve vhodné nádobě s přidáním malého kousku másla. Nalijte vaječnou směs.

Šálky se umístí do podnosu s vodou. Voda by měla dosahovat do poloviny výšky misek.

Krém se vloží do trouby, která by neměla být předehřátá. Pečte zvolna asi 2,30 hodiny na 120 stupňů, dávejte pozor, aby se voda v pánvi nevyvařila. Teplota se nakonec zvýší na 180 stupňů, aby se krém zapékal

Hotový krém necháme vychladnout v troubě a poté vložíme do lednice.

Konzumuje se nejlépe druhý den.

Šťavnatý koláč s cukrovým sirupem: Perfektní dezert

Rýžový nákyp

Kdo by nemiloval rýžové mléko! To je pěkný dezert.

Zde je recept na rýžové mléko:

Potřebné produkty:

· 300 g – rýže

· 1 lžička – cukr

· 1 l – čerstvé mléko

· Kravské máslo – 3 cm kostka

· 1 lžička – sůl

· vanilka

· skořice na posypání (volitelné)

Očištěnou a omytou rýži dáme do vhodného hrnce s vodou, což je 1 úroveň množství rýže. Přidejte sůl do rýže a vody a počkejte, až se vaří.

Rýže se uvaří a začne nasávat vodu.

K rýži přidejte všechno mléko, cukr, vanilku a za občasného míchání vařte na mírném ohni, dokud není rýže zcela uvařená. Po uvaření rýže přidejte kostku kravského másla, zamíchejte a vařte dalších 5 minut na sporáku. Jakmile je rýžové mléko hotové, stáhněte ho z ohně.

Hotový dezert ještě horký rozdávejte do misek nebo sklenic. Před podáváním můžete posypat skořicí.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA