Jakých 5 úžasných faktů o černém kaviáru může každého ohromit?

Gourmet 3732880 960 720 Compressed.jpg Všechny novinky

Černý kaviár je pochoutka, zmínky o ní byly nalezeny v kronikách z doby Batu Khan. Dnes je považováno za ozdobu svátečního stolu, kterému se říká „černé zlato moře“. Článek vám řekne, jaká zajímavá fakta existují o černém kaviáru, která vám umožní podívat se na něj čerstvýma očima.

Černá barva kaviáru je libovolná

Tento odstín je průměrným popisem vzhledu kaviáru. Faktem je, že rodina jeseterů, která je zdrojem tohoto produktu, je velmi rozmanitá.

Beluga tedy produkuje šedý kaviár se stříbřitým odstínem, hvězdicový jeseter má sytě černou barvu a jeseter sám má kaviár s hlubokým tyrkysovým odstínem. Při otevírání sklenice s černým jeseterovým kaviárem by vás proto neměl překvapit odstín, který má k černému daleko. Nejedná se o padělek, ale o vlastnost konkrétního druhu jesetera.

Viagra přírodního původu

Kaviár má bohaté minerální a vitamínové složení a vysoké procento omega-3. Přípravek má vynikající podpůrný účinek na organismus.

Kaviár
Foto: Pixabay

Včetně reprodukční funkce mužů. Složení zlepšuje metabolické procesy, pomáhá čistit cévy a zvyšuje průtok krve, což dohromady ovlivňuje zvýšenou sexuální touhu. Kromě toho bylo zjištěno, že muži rychleji obnovují své sexuální schopnosti.

Neocenitelná pomoc přírodě

Když si člověk koupí sklenici černého kaviáru, stará se o bezpečnost populace jesetera. Faktem je, že tato ryba v přírodě podléhá ničení ze strany pytláků.

V souladu s tím jsou zakládány podniky akvakultury, aby zachovaly populaci druhu. Na nich se kaviár získává in vivo. Specialisté se starají o populaci, provádějí ultrazvukové studie a vytvářejí dobré životní podmínky pro ryby.

Černý kaviár není extrémně drahý produkt

Množství je dáno péčí o ryby, protože pro získání jiker během života je nutné chovat ryby do šesti let, kdy jsou samice připraveny k rozmnožování.

Náklady zahrnují zpracování surovin, solení, balení a dopravu. K pokrytí normy vitamínů a mastných kyselin stačí sníst jednu polévkovou lžíci denně. 100gramová sklenice může uspokojit vkus labužníka nebo ozdobit dovolenou, aniž by rozbila vaši peněženku.

Nejlepší produkce kaviáru v Rusku se nachází v oblasti Vologda

Kdysi se věřilo, že astrachánský černý kaviár je nejlepší v Rusku. Dnes je tento názor irelevantní a nebezpečný. Od roku 2007 byl zaveden zákaz lovu jeseterů v Kaspickém moři kvůli vysokému počtu pytláků, kteří za 15 let snížili rybí populaci 40krát. 70 % astrachaňských továren vyrábějících tuto pochoutku je nezákonných. Do kaviáru přidávají tetraboritan sodný, protože ho nezískávají z čerstvých ryb. Tato látka je zdraví nebezpečná. Proto bylo místo výroby přesunuto do ekologicky čisté oblasti regionu Vologda, kde byly vybudovány jeseterové farmy.

Tato lahodná pochoutka má mnoho zajímavých faktů, jejichž znalost vám pomůže vybrat ten správný produkt bez obav o vaše zdraví.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA