O Vánocích jsme zvyklí podávat na stoly lahodný, teplý a vzpomínkový koláč. Celá rodina se schází ke stolu a my se nemůžeme dočkat, až ochutnáme chuť našeho koláče, který se nedá s ničím srovnat.

Pokud jste se o letošních Vánocích rozhodli udělat si vlastní kulinářské speciality, můžete se řídit tímto receptem. Nejen, že je jednoduchý na přípravu, ale nakonec se koláč stane ještě nadýchanějším a chutnějším.

Zde jsou produkty, které se k tomu používají:

• koláčové kůrky – 1 balení (500 g);

• tuk – 150 ml oleje a másla 50×50;

• vejce – 5 ks;

• jogurt – 1 kbelík 400 g;

• prášek do pečiva – 1 ks;

• sýr – 300 g (možná i více, pokud chcete).

Představujeme vám bonus v online kasinu 1500 BGN efbet.com

Způsob přípravy:

Připravte si mísu, do které rozšleháte vejce. K nim se přidá prášek do pečiva, jogurt a promíchá se. Sýr rozdrobte v samostatné misce. Máslo a olej se smíchají, nejprve máslo rozpustíme.

Je čas potřít kůrky olejem a máslem. Naolejujte je dva najednou. Každý pár kůrek je posypán náplní a posypán rozdrobeným sýrem. Srolovat. Rohlíky jsou naaranžovány do podnosu ve formě šneka.

Pokud na konci zůstane část náplně, posypeme jí koláč. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Koláč se peče asi 40-45 minut. Když chytne zlatavé opálení, můžete ho vytáhnout z trouby.

Pokud chcete, aby byla křupavější, nestříkejte ji vodou ani ji nedusejte ručníkem.

Užij si to!