Které 2 druhy obilovin jsou nejvzácnější a nejzdravější: ne každý o tom ví

Img 6393 Compressed 10.jpg Všechny novinky

Každý člověk má své vlastní kulinářské preference, ale ve většině případů každý jí cereálie.

To vám umožní zůstat zdravý a diverzifikovat svůj jídelníček.

Nejčastěji volba hospodyně padá na známé potravinářské výrobky, které jsou nám známé z dětství – pohanka, ječmen, proso, rýže, ovesné vločky.

Jsou samozřejmě velmi užitečné. Existují však obiloviny, které u nás nejsou nejznámější. Pokud jde o prospěšné vlastnosti, někdy dokonce předčí oblíbené možnosti.

hrnec
Foto: © Belnovosti

Jaké vzácné produkty stojí za pozornost?

Amarant

Tento druh obilovin se mnohým zdá exotický a tajemný, ale jedná se pouze o špenátová semínka. Odborníci věří, že amarantová kaše bude pro milovníky zdravé výživy skutečným objevem.

Amarant je bohatý na železo, vápník, hořčík a antioxidanty.

Výsledkem je, že s pomocí takové přílohy můžete výrazně zlepšit své zdraví.

Quinoa

Pokud porovnáte tento druh obilovin s jinými, může se vám zdát příliš drahé konzumovat pokrm průběžně.

Nezapomínejte ale, že quinoa má řadu výhod. Zejména obiloviny obsahují téměř celou škálu živin nezbytných pro normální fungování organismu. Například quinoa obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, což je vzácný potravinářský produkt.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA