Rostlinný olej je základní produkt, který někdy používáme i vícekrát během dne.
Rostlinný tuk se používá na smažení, dušení, pečení a do salátů.
Proto stojí za to vědět, jak můžete udělat svůj jídelníček zdravějším a kompletnějším pouhým výběrem správného produktu.
Které 3 rostlinné oleje jsou považovány za nejzdravější?
Lněný olej
Mnoho lidí nemá rádo chuť lněného oleje, protože jim připadá hořký. K této situaci však dochází, pokud byl produkt nesprávně skladován nebo byla použita nesprávná nádoba.
Pokud najdete důvěryhodného výrobce, budete překvapeni, jak chutný může být lněný olej.
Nezapomeňte také, že je ceněn především ne pro svou chuť, ale pro své cenné složení a úžasné vlastnosti. Přípravek pomáhá snižovat nadváhu, je zdrojem omega-3, pečuje o srdce a zabraňuje vzniku mnoha nebezpečných onemocnění.
Používá se výhradně při přípravě pokrmů, které nevyžadují tepelnou úpravu, upozorňují odborníci.
Olivový olej
O tom, že olivový olej patří mezi nejzdravější produkty na světě, není pochyb. Doporučuje se jej kupovat v rafinované i nerafinované podobě.
První možnost je nejbezpečnější produkt na smažení: ani při vysokých teplotách nebude olivový olej uvolňovat karcinogenní látky.
Ale nerafinovaný olej obohatí vaši stravu tím, že zabrání nedostatku vitamínů, srdečním chorobám a onkologii.
Olej z černého kmínu
Fanoušci ajurvédské medicíny věří, že tento olej je skutečným tajemstvím mládí, zdraví, pohody a stabilního nervového systému.
Olej se při vaření nepoužívá. Proto by se měl pro udržení zdraví konzumovat v čisté formě.