Nyní je sezóna lahodného, zdravého a skvělého kysaného zelí. Můžete si ho vychutnat v kyselé okurce nebo jako součást lahodného jídla. Dnešní recept je na tradiční kuře s kysaným zelím, které je jednoduché na přípravu, ale je potřeba pamatovat na detaily, aby bylo opravdu dobré. Pokračujte ve čtení, abyste zjistili, jaké produkty potřebujete.
Potřebné produkty:
- 800 g vepřové plece
- 1 1/2 kg kysaného zelí
- 1 cibule
- 100 ml. olej
- 1 polévková lžíce. paprika
- sůl
- pepř
Špenátové karbanátky s ovesnými vločkami: Původní nabídka
Způsob přípravy:
Prvním krokem receptu je kuře dobře omýt a nakrájet na kousky. Smažíme na troše oleje, dokud nezmění barvu.
Pak se vyjmou a na stejném tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidá se červená paprika, maso se vrátí a podlije horkou vodou. Nechte na mírném ohni dusit, dokud maso není úplně měkké, asi 25–30 minut.
Poté zelí očistíme a nakrájíme na malé kousky. Nalijeme na pánev spolu se zbytkem tuku a dusíme v troubě doměkka. Nakonec přidáme uvařené maso a sůl a pokrm vložíme zpět do trouby. Pečte při 180 stupních, dokud nejsou hotové.
Dobrou chuť!
Podívejte se na všechny nejnovější zprávy z Actualno.com
Více z RECEPTU:
Štědrovečerní dýně se skořicí a vanilkou
Zelená fazolová polévka: Takhle ji dělá babička
Líný sarmis od pracovitých hospodyněk – dost pro celou rodinu
Vepřové karbanátky a telecí játra: Recept TOP šéfkuchařů
Dýně plněná masem – uživí celou společnost
Jehněčí s bramborem: Jemné a aromatické
Sarmi s vepřovým masem a rýží: Lahodný recept na váš stůl
Krok za krokem: Jak udělat výbornou domácí pizzu
Jak můžete udělat nejlepší těsto na pizzu?
Jsou to nejchutnější vánoční perníčky – rozplývají se v ústech