Na Nový rok 31. prosince většinou každý najde sílu, čas a chuť připravit něco speciálního, pracného a velmi, velmi chutného. 1. leden však takové akce nepočítá. 🙂 Po vydatné sváteční večeři si dáte něco lehkého (jak z hlediska kalorií, tak z hlediska procesu vaření). V takových chvílích pomůže tento skvělý recept. Příprava a zbytky z novoroční hostiny zabere jen deset minut.
Požadované ingredience
Na salát:
- Listy salátu – 4 šálky;
- Cherry rajčata (nakrájená na polovinu) – ¾ šálku;
- Okurka – polovina;
- Grilované kuře – 1,5 šálku;
- Slanina – 0,5 šálku.
Na omáčku:
- Majonéza, zakysaná smetana nebo nízkotučný jogurt – třetina sklenice.
- Stroužek nasekaného česneku je volitelný, ale může být přidán podle chuti.
Všechny přísady se rozdrtí a smíchají na jednom velkém talíři. Salát je přelitý omáčkou. Dvě porce lehkého, lahodného oběda jsou připraveny! Dobrou chuť!