Není snad dítě, které by nezkusilo babiččiny buchty s moučkovým cukrem. Přečtěte si, jak je vyrobit.
Jaké jsou nezbytné produkty pro nejchutnější zátoky té doby:
· 2 vejce
· ½ kbelíku jogurtu
· 1 lžička – jedlá soda
· 1 polévková lžíce – cukr
· 1 lžička – hladina – sůl
· 1 a ½ lžičky mouky
· 1 vanilka
Špenát s rýží v troubě: Velmi snadný recept
Vaření nejchutnějších buchet všech dob:
1. Sodu bikarbonu uhaste kapkami octa a přidejte do jogurtu. Je to zmatené.
K tomu se přidávají předem rozšlehaná vejce s cukrem a solí, vanilka.
Do takto vyšlehané směsi přidáme trochu mouky a promícháme vařečkou. Měli byste získat hladkou směs.
Na vhodnou pánev dejte slunečnicový olej (aby dobře pokrýval dno – 1 cm) a až se rozehřeje, začněte vhodnou lžící nabírat směs a nalévat do rozpáleného oleje. Začnou rychle bobtnat a vy je hlídáte, aby se nespálily. Otočíte je také na druhou stranu.
Měly by mít zlatou barvu.
Každý hotový bochánek položte na papírové ubrousky, aby se odmastil.
Poté je položte na vhodný talíř a posypte moučkovým cukrem.
A nezapomeňte do jejich přípravy přidat špetku lásky, která buchtám dodá neuvěřitelnou chuť!
Užívat si!