Odborníci upozornili na hlavní chyby při skladování banánů

1575185057 1575041899 1573242925 Ochischennyy.jpg Všechny novinky

Banány jsou velmi zdravé ovoce, obsahují hodně vlákniny a málo kalorií. V tomto případě je nutné dodržovat řadu pravidel, aby se tento produkt neznehodnocoval a neškodil našemu tělu.

Nový výzkum zjistil další léčivé vlastnosti kmínu

Banány tedy raději neskladujte delší dobu v lednici, protože při teplotě pod +13 stupňů může dužina ztmavnout a ztratit aroma. Takové ovoce je lepší nejíst, řekla specialistka na kvalitu potravin Ekaterina Cherdakova.

„Banány by se měly skladovat nejdéle sedm dní při teplotě 13 až 14 stupňů. Zralé banány skladujeme při teplotě 13–14 stupňů dva až sedm dní,“ říká odborník.

Cherdakova zdůraznila, že při příliš vysoké teplotě (od +28 stupňů a výše) se také nedoporučuje skladovat banány, protože to může nepříznivě ovlivnit dužinu.

Odborníci naznačili, v jakou dobu bychom měli jíst, abychom byli zdraví

Specialista také doporučil, aby kupující věnovali pozornost barvě ovoce – dobré banány by měly být zelenožluté nebo žluté.

Pokud jste si koupili zelené banány, pak je lepší je dát do igelitového sáčku a skladovat na chladném a tmavém místě, dokud nedozrají./ zdrave.to
Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení!
multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA