Po řezání této zeleniny nezapomeňte desku umýt

1697521063 3650594 Seckanje Krompira Profimedia0362486882 Ff.jpg Všechny novinky

Pro vaše zdraví je životně důležité po nakrájení zeleniny důkladně umýt kuchyňskou linku, protože jinak se může stát živnou půdou pro bakterie a patogeny, varují odborníci.

Odstraňte všechny pesticidy z ovoce a zeleniny pomocí této nejjednodušší metody! VIDEO

Největší nebezpečí však skrývá jedna zelenina.

I když si všichni uvědomujeme nebezpečí syrového a nedovařeného masa, nedostatečně tepelně upravená zelenina může také vést ke zdravotním problémům.

Studie ukazují, že prkénka na krájení obsahují o 200 procent více fekálních bakterií než záchodová prkénka a že brambory a pórek mohou způsobit otravu jídlem.

Dřevěné desky mohou být živnou půdou pro Escherichia coli.

Studie také zjistila, že nevyčištěná prkénka obsahovala škodlivé bakterie, včetně Escherichia coli, uvádí Daily Mail.

„špinavý seznam“ potravin, které všichni jíme a které jsou plné pesticidů

„Ve všech hygienických výzkumech, které jsem kdy provedla a které se zaměřovaly na domácnost, se ukázalo, že prkénka jsou opravdu špatná, a to proto, že je lidé nečistí správně,“ říká doktorka Lisa Ackerley, odbornice na hygienu potravin a zástupce společnosti. Global Hygiene Council a dodává:

„Lidé věnují toaletě velkou pozornost, používají spoustu dezinfekčních prostředků a myslí si, že je to nejšpinavější místo v domě.

Ale téměř každá studie, na které jsem se podílel, říká, že kuchyně je místo, kde se skrývají nejnebezpečnější bakterie, a na vině je syrové maso a syrová zelenina.“

Jaký je nejlepší způsob, jak umýt ovoce od pesticidů?

Nejnebezpečnější jsou syrové brambory

Odborníci odhalili, že syrové brambory jsou nejnebezpečnější, protože obsahují patogeny, které vedou k onemocněním, jako je zánět žaludku a průjem. Když jsou brambory vytaženy ze země a přeneseny do kuchyně, mohou se patogeny z hnoje rozšířit na předměty v domácnosti, jako jsou prkénka.

„Pokud nakrájíte brambory, které jste špatně umyl, a pak jen otřete prkénko a krájíte další, vytváříte živnou půdu pro bakterie a patogeny,“ řekl Julian Bond, profesor z Pacifického kulinářského institutu. umění./zdrave.to

Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA