Francouzské maso je velmi oblíbeným pokrmem na sváteční stůl. A není na něm nic náhodného – připravuje se celkem rychle a snadno a jeho největší předností je vynikající chuť!
Mimochodem, jakkoli to zní zvláštně, recept není z francouzské kuchyně a s Francií nemá nic společného. Pokrm je populární pouze v zemích bývalého Sovětského svazu.
Originální pokrm vytvořil francouzský šéfkuchař Urbain Dubois pro prince Alexeje Orlova. Jmenuje se Veau Orloff a vyrábí se z telecího masa zapečeného s bramborami, houbami, bešamelovou omáčkou a sýrem.
Všichni šíleli z mých kuřecích řízků, které se rozplývají v ústech
Postupem času se recept a ingredience měnily, ale konečný výsledek zůstal neodolatelně lahodný.
Pokrm je extrémně jednoduchý na přípravu. Nejdůležitější je maso nepřesušit, aby neztuhlo. A nešetřete sýrem. Zbytek záleží jen na vaší fantazii!
Jak tuto pochoutku připravit, se podívejte na jenata.blitz.bg.