Restauratéři odhalili „temná tajemství bufetových stolů

1678987419 Clipboard01.jpg Všechny novinky

Každá restaurace má v kuchyni mnohá tajemství a zvláště ty, které využívají stále oblíbené bufetové stoly. Jako všechno na světě má své klady a zápory, takže byste měli chodit pouze na místa, kterým můžete důvěřovat.

Těchto pět potravin by se nikdy nemělo vařit v litině!

I když bychom neměli úplně přestat jíst v bufetových restauracích, rozhodně bychom měli být o něco opatrnější.

V textu se podívejte, jaká tajemství skrývají bufetové stoly, které zaměstnanci restaurace odhalili na Redditu.

1. Z jednoho jídla můžete udělat další

„Většinou se hodně potravin zpracovává, například z pondělního rybího pokrmu se v úterý může stát rybí polévka. „Některé restaurace vyhazují jídlo, jen když je nelze zpracovat.“ – Terry Lowe/Reddit

„Můj přítel, který pracoval v bufetu, mi řekl, že napůl snědené kousky chleba, které lidé nechali na talíři, použili k výrobě krutonů do salátů.“ – filthy_lucre/Reddit

2. Čokoládové fontány jsou nehygienické

„Restaurace, ve které jsem pracoval, měla čokoládovou fontánu a polovinu času jsem strávil v práci snahou zabránit zákazníkům, aby strkali prsty a jiné předměty do fontány.

Vzpomínám si na ženu s omítnutou paží, která přišla a začala rozpouštět jahody ve fontáně. Většinu svého odlitku nakonec ponořila do fontány, takže celý odlitek byl pokrytý čokoládou. – Cursedknighttartorias/Reddit.

„Dojedl jsem jídlo a pokračoval dezertem.“ Když jsem se přiblížil k čokoládové fontáně, viděl jsem, jak do ní přímo kýchalo dítě. Nesnažilo se zakrýt si tlamu a jeho rodičům to bylo také jedno. Poté jsem neměl chuť čokoládovou fontánu vyzkoušet. – Indoorsman7/Reddit.

Žádný problém: Tyto potraviny můžete používat i po datu spotřeby

3. Někteří lidé zkoušejí jídlo z táců

„Jednou jsem šel do bufetu, kde podávali obědovou specialitu, která zahrnovala různé polévky a saláty. Popadl jsem tedy talíř a chtěl si dát salát, když jsem uviděl starší ženu, jak jí polévku přímo z hlavních hrnců.

Vyzkoušela všechny polévky a ty, které se jí nelíbily, vrátila do hrnců a odešla, jako by to bylo normální.“ – AmyAriztan/Reddit

„Přítel z vysoké školy pracoval v čínské restauraci. Řekl, že přistihli pravidelného hosta, jak si pravidelně namáčí pizzu do misky wontonové polévky a pojídá ji. Počtvrté za měsíc ho vedení konečně vykoplo“ – ndkjr70/Reddit.

„Jeden chlapec, kterému bylo asi 6 nebo 7 let, chtěl jíst žvýkačku. Pak přešel k dezertnímu baru, popadl lžíci medvídků a začal je jíst ze lžičky, přičemž stejnou lžíci ještě několikrát ponořil do misky.

Rodiče se zasmáli a řekli mu, aby toho nechal, pak gumového medvídka vyplivl zpět do lžíce a vrátil ho do misky“ – Elephant_Kisses2/Reddit.

4. Na talířích může být i něco jiného než jídlo

„Nemohu vám říci, kolikrát jsme v těstovinách našli chloupky, a pokud si na to zákazník stěžuje, vezmeme těstoviny do kuchyně, odstraníme vlákna, počkáme asi 5 minut a pak je vrátíme. ‚ – © _GottaCatchEmAll_/Reddit.

„Pamatuji si, jak jsme jednou jedli z bufetu, a když jsme vzhlédli, viděli jsme jednoho ze zaměstnanců, jak zabíjí mouchy elektrickou plácačkou na hmyz. A to je navrch k jídlu. Okamžitě jsme přestali jíst, zaplatili a odešli. Nikdy jsme se nevrátili. O několik měsíců později se místo zavřelo a bylo opuštěno 6 nebo 7 let“ – cassievalor/Reddit.

5. Potraviny podléhající zkáze nejsou vždy správně zpracovány

„Pracoval jsem v indické restauraci. Jejich standardy bezpečnosti potravin byly vždy špatné. Mnoho věcí bylo nepřijatelné, ale co vyniká, je velký kbelík jogurtu, který ležel několik dní a stále se denně podával v restauraci. Po téhle věci opravdu nemůžu vystát indické jídlo“ – © mgvertigo101/Reddit.

„Neměl jsem práci a nutně jsem potřeboval peníze. Tak jsem se nechal zaměstnat jako kuchař a vlastně jsem nevěděl, do čeho jdu. Podávali jsme hodně smaženého kuřete. A pak mi jednou řekli, že to kupovali lidé, kteří prodávají jídlo, které se velmi rychle kazí. Jídlo v této restauraci bylo levné a hrozné“ – getyrock1200/Reddit.

Švédský lékař uvedl nejlevnější a užitečné produkty

6. Jídlo a talíře někdy skončí na podlaze

„Viděl jsem, jak lidé pouštějí servírovací náčiní na podlahu a pak používají stejné náčiní k ukládání jídla na talíře. Jednou jsem doslova vytrhl salátové lžičky dítěti z ruky, než je hodil na podlahu“ – Atra_Lux/Reddit.

7. Co je napsáno v popisu, není vždy pravda

„Často jsme v restauraci podávali snídaňové párky a léta se lidé ptali, jestli jsou vepřové nebo hovězí. Zpětně vím, že to lidi zajímalo kvůli kulturnímu přesvědčení nebo dietním omezením. Byl jsem nestydatý (a mladý) kuchař, který poslouchal, jak si kuchaři stěžují na hloupé fashionisty, a tak jsem hostům řekl, co chtěli slyšet“ – scary/Reddit.

„Naše univerzitní menza měla problémy se špatným označováním potravinových alergenů a kvůli špatně označenému jídlu a následným alergickým reakcím jsem musel vynechat mnoho přednášek.

Můj přítel jednou málem snědl rybí tyčinku, která byla označena jako kuře. Ale byla opatrná a požádala mě, abych se nejdřív zakousl a ujistil se, že neupadne do anafylaktického šoku“ – jazzyjazz7/Reddit.

8. Jakákoli chyba může být pokryta

„Jednou můj šéf nerozmrazil hovězí žebra včas na večeři s grilem.“ Byla tam spousta mražených žeber a nemohli jsme je jen tak strčit do trouby.

Ale udělal následující – usmažil je. Pak nařídil, aby je namáčely do barbecue omáčky a podávaly tak. Všem pak řekl, aby s nikým neřekli ani slovo. Ale zákazníci si tato žebírka oblíbili a užívali si je velmi pravidelně“ – BebopDC/Reddit.

„Můj spolupracovník upustil na podlahu celý kus žebra, který stál asi 100 dolarů. Pak nám řekl, abychom to jen umyl a zabalil“ – _GottaCatchEmAll_/Reddit.

4 super užitečné kombinace potravin

9. V restauraci může dojít jídlo, ale ne proto, že by ho bylo málo, ale proto, že někteří strávníci se nestarají o ostatní

„Moji rodiče měli bufetovou restauraci a já tam pracoval každý den. Můj oblíbený horor je, když se pár přijde najíst. Milovali kraby a když je máma obsluhovala, všechny je snědli.

Také jen připomínám, že krabí drápy jsou velmi drahé! Ostatní zákazníky ignorovali, jen je sebrali a snědli. V restauraci byli snad dvě hodiny a pomalu se stmívalo.

Kraby jedli minimálně týden, takže máma nakonec usoudila, že už toho bylo dost. Přestala je podávat v bufetu a zákazníkům, kteří je chtěli, ale kvůli páru je nemohli sehnat, nosila jen jednotlivé talíře.

Pár se pak rozzlobil. Doslova převraceli židle u svého stolu, převraceli talíře, sklenice atd. Úplně zničili, kde seděli“ – blooberries1/Reddit.

10. Čínské restaurace jsou nejlepší

„Byl jsem v kuchyni téměř každé velké restaurace, ale bufetové restaurace jsou vždy špatné. Jedinou výjimkou je místní čínská restaurace. Majitel je opravdu hrdina, který má čistou kuchyni“ – fischestix/Reddit.

„Čínská kuchyně je velmi rozmanitá. Jídlo se také často vaří přímo před vámi, což je krásné. Zaměstnanci jsou mimořádně profesionální a vše je vynikající“ – AndrewPro/Pikabu.

11. Některé restaurace mají zvláštní pravidla pro strávníky, kteří si na talíř naloží více jídla, než mohou sníst

Vstupné platíte jednou, ale platí přísné pravidlo: platíte za všechno jídlo, které vám po dojedení zůstane na talíři.“ – gogadrow/Pikabu.

„V bufetové restauraci můžete zůstat, jak dlouho chcete. A nikoho nezajímá, kolik toho jíte. Existuje ale jedno nepsané pravidlo: po dojídání musíte mít prázdný talíř. To znamená, že byste neměli přijímat více jídla, než můžete sníst“ – AndrewPro/Pikabu.

Dr. Silvia Pascaleva, MUDr.: Zhubnout nemůžete sami

12. Dobré návštěvníky může dokonce čekat příjemné překvapení

„Se sestrou jsme šli do restaurace Home Town na velmi pozdní oběd. Milovali jsme jejich salátový bar, který je velmi dobrý. Dostali jsme i malé porce z bufetu, jako grilované kuře, brambory a těstoviny se sýrem.

Byli jsme tam kolem 15:30 kvůli nabitému programu toho dne. V 16:00 se výběr začal měnit, protože nové menu večeře začalo v 17:00.

Místo toho, aby nás požádal, abychom odešli, manažer přišel k našemu stolu a pozval nás, abychom vyzkoušeli další různá jídla z kuchyně. Věděl, že tam nejsme proto, abychom se přejídali.“ – Kardinál Robbins / Quora./ zdravý.k

Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA