Salát „Sleď pod kožichem“ – klasika novoročního stolu!

Seledka Pod Shuboj 13.jpg Všechny novinky

Je čas na zimní dovolenou a zábavu. Je to ideální čas potěšit sebe a své blízké lahodným jídlem. Na Silvestra můžete připravit širokou škálu dobrot, ale neměli byste zapomínat ani na tradiční pokrmy! Například salát „Sleď pod kožichem“. Určitě každý zná klasický recept na toto jídlo s vejci, bramborami, mrkví a červenou řepou. Snadno vyrobitelný salát, jehož příprava nezabere mnoho času. Pokud někdo zapomněl na klasický recept na vrstvený salát, nyní je čas osvěžit si paměť!

Mnoho lidí si Nový rok spojuje nejen s ozdobeným vánočním stromečkem nebo voňavými mandarinkami, ale také s oblíbeným salátem „Sleď pod kožichem“. Proto musí rozhodně zdobit slavnostní hostinu.

Ingredience:

  • sleď (solený nebo nakládaný) – 1 ks;
  • vařené brambory – 1-2 ks;
  • vařená slepičí vejce – 3-4 ks;
  • cibule – 1 ks;
  • vařená mrkev – 1 ks;
  • vařená hnědá řepa – 1 ks;
  • majonéza – 150-200 g.

Recept

Chcete-li připravit salát „Sleď pod kožichem“, musíte si vzít velkého sledě. Ryby by měly být solené nebo marinované. Kůže by měla být odstraněna podélným řezem podél hřebene. Poté je třeba odstranit kosti a nakrájet dužinu na malé kostičky. Umístěte v rovnoměrné vrstvě do hlubokého talíře.

Cibuli oloupeme, nakrájíme a přelijeme vroucí vodou. To pomůže odstranit veškerou hořkost v něm přítomnou. Při použití modré nebo červené cibule není nutné používat horkou vodu. Na rybu položte vrstvu cibule.

Oloupejte pár brambor. Každou kořenovou zeleninu nastrouháme na struhadle a dáme do salátové mísy.

Jemně potřete majonézou. Aby byl „Sleď pod kožichem“ vzdušný, neměli byste na lžíci při mazání příliš tlačit.

Vejce oloupeme a nakrájíme na struhadle. Umístěte na předchozí vrstvu.

Salát opět potřeme majonézou.

Vařenou mrkev je třeba oloupat ostrým nožem. Poté nastrouhejte zeleninu a vložte ji do salátové mísy.

Nyní to samé udělejte s uvařenou řepou.

Vršek hustě zakryjte „Sleďem pod kožichem“ s majonézou.

Tradiční novoroční salát je připraven! Dobrou chuť a příjemnou hostinu!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA