Sendviče s červeným kaviárem na sváteční stůl: ty nejlepší recepty!

Buterbrody S Krasnoj Ikroj 1.jpg Všechny novinky

Sendviče s červeným kaviárem jsou nutností na novoroční hostině. I když rodina tento produkt často nekupuje, určitě si na tento svátek koupí sklenici rybích vajec. Jak neudělat chybu při výběru při nákupu a připravit si originální, krásný a lahodný, o tom bude tento článek.

Jak si vybrat?

Červený kaviár na pultech obchodů pochází z 8 druhů ryb z čeledi lososovitých. Výrobek se liší velikostí vajec. Pokud se přesunete od nejmenšího k největšímu, druhy ryb budou uspořádány v následujícím pořadí: losos sockeye, char, pstruh, losos růžový, losos coho, losos chum, losos atlantický, losos Chinook. Nejběžnějším kaviárem je růžový losos.

Abyste se při výběru nemýlili, při výběru tohoto produktu musíte nejprve věnovat pozornost:

  1. Do kontejneru. Je lepší koupit ve skleněné nádobě, která vám umožní vidět vejce. Plech musí být bez vad (promáčknutí nebo vyboulení). Pokud se při třepání ozve bublání, pak je uvnitř hodně tekutiny a poškozených vajec.
  2. K informacím na etiketě. Určitě byste se měli podívat na zemi původu, datum expirace, dostupnost GOST a složení. Čím podrobněji to bude popsáno, tím lépe. V ideálním případě by sklenice měla obsahovat pouze kaviár a sůl, přijatelné je malé množství rostlinného oleje.
  3. Na místo, kde je výrobek uložen v místě prodeje. V obchodě lze skladovat pouze v chladničce, jejíž teplota nepřesáhne -5°C.

Základní možnosti

Aby byly novoroční sendviče nejen krásné a chutné, ale také aby malá vejce vypadala skvěle při podávání, musíte pečlivě vybrat základnu. Hospodyňky zde mají velké štěstí, protože takových možností je spousta.

bílý chléb

Sendviče mohou být vyrobeny z obdélníkového bochníku toastového chleba nebo z křupavé francouzské bagety. Aby byly plátky jednotné, je lepší koupit krájený chléb nebo jej opatrně nakrájet sami nožem a pilou. Kusy by neměly být příliš velké.

Černý chléb

Černý nebo žitný chléb je zdravější než bílý chléb, protože obsahuje čtyřikrát více vitamínů než bílý chléb a má nižší glykemický index, díky kterému máte delší pocit sytosti.

Mimochodem, kdo neměl čas, může stále používat systém našeho výživového poradce, funguje po celý rok.

Plátky chleba na sendviče nelze nakrájet na standardní plátky, ale pomocí například kovových odřezků jim můžete dát kudrnatý tvar a získat krásné sendviče ve tvaru srdce.

Bramborové hranolky

Široké ploché hranolky velikosti malého chlebíčku se hodí jako základ svačiny. Může to být produkt zakoupený v obchodě nebo domácí. Náplň by se měla přidat k chipsům krátce před podáváním, aby se nerozmočily.

Lupínky a celozrnný chléb

Vyznavači správné výživy mohou oslavit Nový rok těmi „správnými“ chlebíčky. K tomu byste měli jako základ svačiny vzít celozrnný chléb nebo knäckebrot. Na sendviče si můžete vybrat jakýkoli chléb podle své chuti: rýžový, žitný, pohankový, ovesné atd.

Tartaletky

Malé košíčky z křehkého nebo nekynutého těsta (tartaletky) jsou vhodné i pro přípravu přesnídávek. Můžete si je koupit v obchodě nebo si je připravit sami. V druhém případě je možné sledovat kvalitu výrobků zařazených do testu. Co se týče podávání, je to jako s chipsy: náplň se aplikuje těsně před konzumací.

Sušenky

Krekry jsou ideálním základem pro chlebíčky, jejichž příprava nezabere více než čtvrt hodiny. Soubory cookie na občerstvení na novoroční stůl by měly být vybrány s neutrální chutí nebo slaným, obdélníkovým („sendvičovým“) tvarem. Jelikož jsou sušenky tenké, můžete experimentovat nejen s náplní, ale také s počtem vrstev v chlebíčku.

Tradiční doplněk

Kromě jedné ze základních variant předkrmu a samotného červeného kaviáru budete potřebovat další produkty, které vám pomohou dát vše dohromady. Při přípravě se nejčastěji používají následující další přísady:

  • máslo – aby se nedrolila, ale snadno se nanášela na sendvič, měla by být vyjmuta z lednice několik hodin předem a ponechána na kuchyňském stole;
  • smetanový sýr (smetanový sýr, tvaroh) – následující odrůdy jsou považovány za nejoblíbenější a vhodné pro sendviče: Philadelphia, mascarpone a feta;
  • olivy – používá se samostatně, jako dekorace nebo ve formě pasty (pomazánky) v kombinaci s dalšími přísadami;
  • citrón – musíte ho přidávat s mírou, sendvič pokapat čerstvě vymačkanou šťávou nebo jako průsvitný talíř, aby nedošlo k přerušení chuti rybího produktu.
  • zeleň – nejen dodá svěží nótu chuti a vůni občerstvení, ale také udělá pokrm slavnostnějším.

Recepty na novoroční sendviče s červeným kaviárem

Následující výběr receptů s fotografiemi podrobně popisuje a ukazuje, jak vzájemně kombinovat produkty, abyste získali chutné a krásné občerstvení na novoroční stůl.

Sendvič s máslem a citronem

Jedná se o klasickou verzi novoročního občerstvení, pro které budete potřebovat:

  • Francouzská bageta nebo bílý bochník;
  • máslo;
  • citrón;
  • kaviár;
  • petržel.

Příprava:

  1. Bagetu nebo bochník nakrájejte na tenké plátky, každý z nich namažte máslem.
  2. Citron omyjeme a spolu s kůrou nakrájíme na tenká (téměř průhledná) půlkolečka.
  3. Na namazaný kousek chleba položte z jedné strany plátek citronu a z druhé strany kaviár. Ozdobte snítkou čerstvé petrželky.

Na černém chlebu se sýrem a bylinkami

Seznam požadovaných ingrediencí:

  • Žitný chléb;
  • smetanový sýr nebo měkký pastovitý tvaroh;
  • petržel a kopr;
  • kaviár z červeného lososa;
  • sůl.

Pořadí akcí:

  1. Na pomazánku smícháme nadrobno nakrájené bylinky, sýr (tvaroh) a sůl. Vše dobře promíchejte, dokud nebude hladké.
  2. Žitný chléb nakrájíme na tenké trojúhelníky, každý potřeme tvarohovou pomazánkou a navrch rozložíme rybí produkt.

Palačinkové rolky

Palačinkový základ pro tento předkrm lze připravit předem, zabalit do potravinářské fólie a dát do lednice a těsně před podáváním nakrájet a připravit. K přípravě budete potřebovat:

  • tenké vaječné palačinky (můžete je upéct podle svého nejúspěšnějšího receptu);
  • tavený sýr;
  • majonéza;
  • Červený kaviár;
  • petržel nebo kopr na ozdobu.

Pokrok:

  1. Tavený sýr nastrouháme na nejjemnějším struhadle a spojíme s majonézou. Část vzniklé hmoty dejte stranou a zbytek rozdělte na palačinky.
  2. Každou pomaštěnou placku pevně srolujte do rolády. Zabalte do potravinářské fólie a vložte do lednice.
  3. Připravené rohlíky nakrájejte na velké kusy a položte je řeznou stranou nahoru na servírovací talíř. Navrch položte sýrovou pomazánku, kaviár a bylinky.

Neobvyklé podávání na palačinky a chleba

Ze sendvičů můžete na talíři vytvořit celou kompozici, na kterou potřebujete pouze:

  • černý chléb;
  • palačinky;
  • tavený sýr;
  • zeleň;
  • kaviár.

Příprava krok za krokem:

  1. Chléb nakrájejte na tenké obdélníkové kousky. Pomocí vytlačovacího sáčku s ozubenou špičkou naneste navrch smetanový sýr.
  2. Palačinky namažte sýrem, srolujte a nakrájejte na kousky. Na talíř střídavě pokládáme kousky palačinky řezem nahoru a chlebové obdélníčky.
  3. Na palačinky a chleba položíme kaviár a talíř ozdobíme bylinkami.

Netradiční předkrm s bylinkovou polevou

Složení tohoto předkrmu je velmi jednoduché, ale svým originálním designem okamžitě vynikne na svátečním stole. Chcete-li vyrobit tyto sendviče, musíte si připravit:

  • bílý nakrájený bochník;
  • smetanový sýr nebo máslo;
  • koprová zelenina;
  • Červený kaviár.

Algoritmus vaření:

  1. Nakrájejte kolečka z plátků bílého bochníku pomocí kovového vykrajovátka nebo sklenice s tenkými stěnami.
  2. Kousky nakrájené z drobenky namažte nahoře a po stranách máslem nebo sýrem.
  3. Zeleninu nasekejte nadrobno a posypte jím strany sendviče. Nahoru krásně položte vejce.

Volovany

K přípravě vol-au-vents (malých francouzských košíčků z listového těsta) s náplní budete potřebovat následující suroviny:

  • polotovar z listového těsta;
  • vejce;
  • sýr Philadelphia;
  • Červený kaviár.

Kroky přípravy:

  1. Těsto rozválejte na vrstvu o tloušťce 3-4 mm, pomocí sklenice z ní vykrajujte kolečka. Pomocí sklenice vyřízněte středy poloviny koleček.
  2. Kolečka položíme na plech, potřeme je rozšlehaným vejcem a navrch položíme kolečka s vykrojenými středy, znovu je potřeme vejcem.
  3. Kousky pečte na 200 stupňů do krásné zlaté barvy (15-20 minut). Vyjměte z trouby a ochlaďte.
  4. Košíčky pak naplňte sýrem a navrch pomerančovými rybími kuličkami a předkrm ozdobte bylinkami.

S tvrdým sýrem

U svátečních jídel často nehraje velkou roli složení, ale originální prezentace. Takže pro neobvyklé sendviče vyrobené z jednoduchých ingrediencí musíte vzít:

  • bílý toustový chléb;
  • tvrdý sýr;
  • červený kaviár

Jak to udělat:

  1. Chléb nakrájíme na plátky, sýr na tenké plátky.
  2. Pomocí vykrajovátka nebo nože a šablony vyřízněte z každého sýrového plátu vánoční stromeček.
  3. Na krajíc chleba položte sýrový strom a kaviár. Zajistěte nasekáním chleba a sýra špejlí.

Mohlo by vás to zajímat.

Svačina „Třešeň“

Chcete-li vytvořit světlé gastronomické zátiší z jednoduchých produktů, budete potřebovat:

  • Bílý chléb;
  • kaviár;
  • máslo;
  • čerstvou petrželkou.

Posloupnost práce:

  1. Nakrájený chléb potřete máslem.
  2. Navrch položte lžičkou dvě „třešně“ červeného kaviáru a mezi ně snítku zeleně a předkrm je hotový.

S krevetami na tartaletkách

Chcete-li podávat červený kaviár v tartlets, musíte připravit následující produkty:

  • malé křehké tartaletky;
  • tvaroh;
  • krevety;
  • Červený kaviár;
  • zelení na ozdobu.

Připravte se následovně:

  1. Uvařte krevety, ochlaďte a odstraňte hlavu a skořápku.
  2. Naplňte tartaletky tvarohem.
  3. Nahoru položte dva ocásky krevet ve tvaru srdce, střed naplňte kaviárem, přidejte čerstvé bylinky na ozdobu.

A tady jsme shromáždili další! Podívej se sám!

Předkrm z černého chleba s červenou rybou a zelenou cibulkou

Tyto sendviče obsahují následující složky:

  • černý chléb;
  • červená ryba;
  • tvaroh;
  • Červený kaviár;
  • zelené cibulové peří.

Pořadí vaření:

  1. Z nakrájeného černého chleba nakrájíme kolečka. Červenou rybu nakrájejte na plátky nepřesahující velikost kousků chleba.
  2. Na chléb položte plátek červené ryby a navrch položte lžičkou nebo cukrářským sáčkem trochu tvarohu.
  3. Dokončete předkrm kaviárem a dvěma zelenými cibulkami.

Objemové sendviče

Pro krásnou pochoutku připomínající malé plachetnice budete potřebovat:

  • bageta;
  • máslo;
  • kaviár;
  • citrón;
  • olivy;
  • zeleň.

Návod na vaření:

  1. Bagetu nakrájejte na plátky, potřete je máslem a kaviárem.
  2. Na špíz položte plátek citronu a olivu. Vzniklou strukturu vložte do chlebíčku a ozdobte bylinkami.

Na toastu s vejcem

Pro novoroční pochoutku na křupavém toastu si musíte vzít:

  • toustový chléb;
  • vařené vejce;
  • majonéza;
  • Červený kaviár;
  • citrón;
  • zeleň.

Jak vařit:

  1. Plátky chleba opečte v toustovači nebo sendvičovači.
  2. Vejce nastrouháme na nejjemnějším struhadle a smícháme s malým množstvím majonézy. Vzniklou směsí namažte toasty.
  3. Dále položte vejce. Předkrm ozdobte malým plátkem citronu a bylinkami.

Po přijetí několika sendvičových receptů může hospodyňka vždy rychle připravit chutné občerstvení nejen na Nový rok, ale i na jakoukoli jinou dovolenou. Také byste se neměli bát experimentovat a kombinovat produkty podle vašeho vkusu, počínaje navrhovanými možnostmi.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA