Už jen pár dní zbývá do jednoho z největších jarních svátků – svátku svatého Jiří.

Svátek je spojen s probouzením přírody, s vůní květin, trav a bylin. Slaví se v den křesťanského svatého Jiří, který je v lidové víře patronem pastýřů a stád. U svátečního stolu proto nesmí chybět beránek!

Pokud stále přemýšlíte, jak letos připravit jehněčí na svátek, doporučujeme vám udělat lahodná žebírka v bylinkové marinádě.

Jehněčí kýta v jemné cibulové marmeládě

Takovou marinádu dělají v Provence. Nejčastěji se do něj přidává tymián, majoránka nebo suchá směs provensálských bylinek. Ale i když použijete pouze oregano, bude pokrm stále velmi chutný. A každý si ho zamiluje od prvního kousnutí.

Pokrm nevyžaduje žádné kulinářské dovednosti a je připraven poměrně rychle! Dvěma slovy – ideální recept pro každou hospodyňku!

Jak připravit tato žebra v provensálské marinádě, viz na jenata.blitz.bg.