Jehněčí maso se na váš stůl vždy hodí – má jedinečnou chuť i vůni a dobrou kombinací je podávat ho s rýží. Dnešní recept používá spoustu skvělých ingrediencí zvýrazňujících chuť na večeři, kterou si zamiluje celá rodina.
Potřebné produkty:
- 1 jehněčí kýta
- 2 lžičky rýže
- 1 svazek petrželky
- 1 špetka. Zrzavý
- 1 špetka. estragon
- pepř
- sůl
O marinádě
- 1 lžička bílé víno
- 2 polévkové lžíce. citronová šťáva
- 1 polévková lžíce. sójová omáčka
- 4 hodiny voda
HRÁŠEK s kuřecím masem: Nejlepší tip na váš stůl
Způsob přípravy:
Prvním krokem receptu je připravit marinádu smícháním bílého vína, citronové šťávy a sójové omáčky. Směsí potřeme osolené a opepřené maso. Necháme 2 hodiny odležet v chladu, poté pečeme zabalenou v alobalu.
Když je maso hotové a zcela změklé, sejměte alobal a opečte dozlatova.
Rýže se zalije vodou, dochutí solí, zázvorem, estragonem a černým pepřem. Vařte, dokud se tekutina nevstřebá. Petrželku nasekáme nadrobno a smícháme s rýží. Přidejte 3-4 polévkové lžíce. od omáčky oddělené při opékání masa v rýži.
Dobrou chuť!
Podívejte se na všechny nejnovější zprávy z Actualno.com
Více z RECEPTU:
Jak nepřekročit konstrukci polévky?
3 koření, díky kterým jsou fazole na Štědrý večer chutnější než kdy jindy
Které cukrářské koření se dává do oshavy na Štědrý večer, aby bylo tak chutné
Brambory do polévky takto připravují jen zkušení kuchaři
Čím je známá klasická rolka Stephanie?
Tento klasický recept na mrkvový dort osladí život každému
Z čeho se vyrábí pravá bulharská krev?
Z čeho se vyrábí původní turecký kadaif?
Květák v troubě – recept, který si zamiluje každý
Štědrovečerní košíček, ze kterého se hostitelé zbláznili