Kuře s rýží je tradiční jídlo, které často nechybí na našem stole. Je velmi snadná a rychlá na přípravu a zaručeně potěší každého. Vyberte si kvalitní maso a postupujte podle kroků tohoto receptu, abyste získali neodolatelnou chuť.
Potřebné produkty:
- 6 kuřecích stehen
- 1 lžička rýže
- 3 hodiny voda
- 1 cibule
- 2 snítky petrželky
- pepř
- sůl
- 2 polévkové lžíce. olej
Špenát s rýží v troubě: Velmi snadný recept
Způsob přípravy:
Prvním krokem receptu je paličky dobře omýt a dát je vařit do osolené vody. Vývar z jejich varu se zachrání.
Dalším krokem je osmahnutí najemno nakrájené cibule. Jakmile změkne, přidá se k ní propláchnutá rýže. Smaží se, dokud rýže nezprůhlední. Poté dochutíme kořením – solí a pepřem. Promícháme a po několika minutách odstavíme z plotny.
Rýže se rovnoměrně rozloží na pánev a na ni se naaranžují vařená kuřecí stehna. Pokrm zaléváme vývarem z kuřete a je nutné dodržet poměr voda-rýže 3:1. Pokrm se peče při teplotě 180 stupňů, dokud rýže neabsorbuje tekutinu.
Dobrou chuť!
Podívejte se na všechny nejnovější zprávy z Actualno.com
Více z RECEPTU:
Jak dlouho by se měly zelené fazolky vařit, aby změkly?
Jedinečně lahodné vepřové maso na makedonský způsob – zde je návod, jak ho vařit!
Tento čerstvý mléčný turecký kohout vám vžene slzy radosti do očí!
Jaký je rozdíl mezi hovězím vařeným tureckým a naším?
Čím je známý skutečný türlyugüvech?
3 ingredience, díky kterým budou masové kuličky šťavnatější a chutnější než kdy předtím
Sodu do polévky dávají jen šikovné hospodyňky – zde proč
Jak připravit tu nejlahodnější zimní kávu?
Jaký je rozdíl mezi mišmahem v turečtině a u nás?
Jak se vyrábí jedinečný aromatický turecký čaj?