Tyto tři produkty zvyšují krevní tlak

1542004010 Shutterstock 1046100991.jpg Všechny novinky

Výzkum naznačuje, že tři oblíbené snídaňové potraviny ve Spojeném království mohou být škodlivé pro srdce. Je známo, že zvyšují krevní tlak o 17 %.

Hypertenze neboli vysoký krevní tlak je jednou z příčin srdečních chorob, mrtvice a infarktu. Obecně je maso považováno za zdravý produkt, ale vše závisí na jeho druhu. Například červené maso (hovězí, vepřové atd.), jak uvádí NHS, obsahuje hodně bílkovin, vitamínů, minerálů.

Ale takové druhy masných výrobků, jako je slanina, šunka, klobásy, mohou tělu poškodit. Zvyšují riziko rozvoje hypertenze, proto je třeba se jim pokud možno vyhnout.

Doporučení lidové medicíny pro hypertenzi

Podle studie zveřejněné v American Journal of Clinical Nutrition může červené maso zvýšit krevní tlak o 17 %. Tato studie zahrnovala 44 616 Francouzek. Zjistilo se, že ti, kteří jedli pět nebo více porcí červeného masa týdně, měli nejhorší výsledky ohledně vysokého krevního tlaku.

A co víc, článek publikovaný v Critical Reviews in Food Science and Nutrition uvádí, že pouhých 50 gramů masa každý den stačí ke zvýšení rizika rozvoje hypertenze.

Důvod, proč šunka, slanina, klobásy zvyšují pravděpodobnost vzniku hypertenze, je ten, že obsahují hodně soli./Zdrave.to

Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení!

Novinky nelze ztotožňovat s lékařským předpisem. Než se rozhodnete, poraďte se s odborníkem.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA