Vaření brambor může být velmi snadné a rychlé

0655386001667903513 2109549 1920x1080.webp Všechny novinky

Vařené brambory jsou nízkokalorické a velmi zdravé jídlo, obsahující mnoho vitamínů. Brambory jsou velmi zdravým produktem, který mnozí milují, ze kterého můžete rychle a snadno připravit různé chutné pokrmy. Polévky, pyré, saláty a všechny druhy příloh: mnoho jednoduchých a opravdu chutných receptů vyžaduje brambory jako hlavní surovinu.

Jak rychle uvařit brambory v hrnci?

Pokud přemýšlíte, jak rychle uvařit brambory ve slupce nebo jak rychle oloupat brambory uvařené se slupkou, nabízíme vám univerzální způsob.

Brambory určitě podlijte vroucí vodou, ne studenou, a když se voda začne znovu vařit, přidejte do pánve sůl a 1 lžíci oleje (rostlinný olej v tomto případě vůbec nepovede) a teprve poté snižte teplo. Díky silnému olejovému filmu budou brambory uvařené 2x rychleji než obvykle.

Jak poznáte, že je vaše úroda brambor připravena ke sklizni?

Jak rychle vařit brambory v pomalém hrnci?

Hlavní výhodou této metody je, že do mísy můžete okamžitě přidat všechny potřebné bylinky a koření a při vaření zapomenout na všechny kulinářské jemnosti.

Pokud se rozhodnete brambory uvařit v páře rychle, nebudete potřebovat více než 20 minut: během této doby se nerozvaří a zachovají si texturu a všechny vitamíny. Pokud s přípravou např. salátu spěcháte, doporučujeme již oloupané brambory nakrájet na malé kostičky a teprve poté uvařit. Čím menší kousky, tím rychleji se brambory uvaří. Průměrná doba vaření s touto metodou pravděpodobně nepřesáhne 10–15 minut.

Jak rychle vařit brambory v mikrovlnné troubě?

Tipy, které vám pomohou rychle uvařit brambory v mikrovlnné troubě, jsou velmi jednoduché a rozhodně byste je měli použít.

Brambory omyjte a v případě potřeby oloupejte, vložte do běžného igelitového sáčku, osolte a pokapejte slunečnicovým olejem. Pevně ​​zavažte sáček a propíchněte 3-4 otvory, aby mohl unikat vzduch. Vložte do mikrovlnné trouby na 7-10 minut na plný výkon. Po velmi pečlivé kontrole propečenosti otevřete obálku nožem: brambory je nejlepší nechat trochu vychladnout, protože při této reaktivní metodě vaření budou horké.

6 ingrediencí, díky kterým budou vařené brambory neuvěřitelně chutné

Jak rychle uvařit brambory se slupkou?

Brambory musí být důkladně omyty a navinuty v rostlinném oleji, poté propíchnuty párátky a každá hlíza položena na talíř jako na nohy (obvykle stačí tři nebo čtyři párátka pro stabilitu).

Pokud potřebujete rychle uvařit brambory na salát v hrnci, omyjte brambory a ve slupce udělejte malé zářezy, které pak vložte do hrnce. Přidejte studenou vodu a sůl. Po uvaření vařte 20 minut. Chcete-li brambory uvařené ve slupce rychle oloupat, zalijte je po uvaření studenou vodou – lépe se tak vyčistí.

Jak udělat brambory ještě chutnější?

Vždy vybírejte hlízy stejné velikosti, aby byly všechny brambory uvařené rovnoměrně. Pokud je vaším cílem uvařit loupané brambory pro konkrétní recept co nejrychleji, doporučujeme je nakrájet na co nejjemnější. Při kontrole připravenosti nepropichujte nožem: mohou se rozpadnout a vzhled pokrmu bude zkažený. Pro tyto účely použijte běžné párátko.

Pokud brambory během vaření ztmavnou (což znamená, že jsou staré), přidejte do vody lžičku citronové šťávy. A pokud chcete, aby brambory zbělely, přidejte během vaření trochu octa.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA