Existují potraviny, které vám pomohou vyrovnat se s nachlazením snadněji.
Mluvíme o vysoce kalorických potravinách, například paštice.
Obsahuje bílkoviny a tuky, které jsou dobře stravitelné a pomáhají vás udržet v teple, řekla v rozhovoru se zástupci publikace Moscow 24 nutriční terapeutka Mariyat Mukhina.
Řekla také, že v chladném období je užitečné jíst tučné maso a ryby. Jde o to, že obsahují tuky a bílkoviny, které zlepšují termoregulaci. Prospěšné budou i horké vývary.
Specialista doporučil zařadit do jídelníčku sádlo. Na zlepšení imunity a nabrání energie stačí pouhých 30 g denně.
Tím ale výčet užitečných produktů nekončí.
Jak nutriční specialistka uvedla během rozhovoru, všechny druhy cereálií, které se připravují s mlékem a s přídavkem sušeného ovoce a ořechů, jsou energeticky náročné.
V zimě nezapomeňte na kysané zelí a další fermentované potraviny, které se také podílejí na termoregulaci.