Podzim je skvělým obdobím pro naředění jídelníčku potravinami, které jsou nejen bohaté na vitamíny a živiny, ale také vám pomohou zhubnout, příznivě působí na trávicí trakt a dokonale posílí imunitní systém.
Výživová poradkyně Světlana Voronková vyjmenovala produkty, které by měly být součástí vašeho stálého jídelníčku.
Život o tom píše víc.
Jak odborník poznamenal, prospěje především grapefruitu, který stimuluje trávení, zlepšuje metabolismus a také nasycuje tělo vitamínem C.
Měli byste jíst i borůvky. Tato bobule je vynikající antioxidant, který chrání před záněty, snižuje cholesterol a posiluje imunitní systém.
Špenát a česnek mohou také nasytit tělo vitamíny. Avokádo poskytne zdravé mastné kyseliny a zvýší ochranné funkce těla.
Zelí obsahuje látky, které zlepšují inzulínovou rezistenci a posilují stěny cév.
Voronková zdůraznila význam lososa. Tato ryba je bohatá na vitamíny a antioxidanty. Konzumace takového produktu snižuje hladinu cholesterolu a má dobrý vliv na imunitní systém.
Kromě toho je třeba věnovat pozornost dýni, která nejenže udělá každý stůl elegantnějším, ale také poskytne spoustu výhod. Zelenina obsahuje hořčík, železo, mangan, zinek, selen a jód.