S nástupem chladného počasí se jídelníček často mění. Mnoho lidí začne jíst více tučných a kalorických jídel, aby zůstali v teple.
To na chvíli opravdu pomůže. Čím kaloričtější potraviny, tím více tepla vzniká.
Ale zároveň se zvyšuje váha.
V důsledku toho může tento typ stravy vést dokonce k obezitě.
V rozhovoru pro Moskvu 24 o tom hovořil odborník na výživu Michail Ginzburg.
Paní doktorka vyzdvihla i teplé nápoje, které napomáhají krevnímu oběhu a také pomáhají zahřát.
Pokud je tekutina příliš horká, může podle lékaře způsobit popáleninová poranění jícnu a dutiny ústní.
Nemůžete se zahřát alkoholem. Přesto je alkohol toxický a negativně ovlivňuje mozek. Účinek tepla rychle pomine a nakonec budete chtít manipulaci zopakovat a škodlivý produkt znovu vypít.
Dobrou alternativou na chladný večer je nealkoholické svařené víno.
Nápoj obsahuje koření, které dodává energii a teplo.