Odborníci doporučují ranní jídlo nevynechávat s tím, že vás nejen zasytí na dlouhou dobu, ale také vám dodá energii.
Je třeba si uvědomit, že ne všechny produkty jsou vhodné k snídani. Některé mohou být škodlivé pouze při ranní konzumaci.
Odborník na výživu Sergej Gureev řekl doktoru Peterovi podrobněji o tom, co a proč byste si pro takové jídlo neměli vybírat.
Jak poznamenal lékař, mnoho lidí dělá jednu chybu, když si ke snídani vybírají potraviny bohaté na tuky a sacharidy, ale zároveň mají málo bílkovin.
Gureev řekl, že pocit sytosti a přínosů pro tělo dlouho nezískáte, pokud zvolíte sladké, hotové rychlovarné kaše a pečivo. Mají příliš mnoho cukru a téměř žádné vitamíny.
Kromě toho byste se měli ráno vyhýbat klobásám, slanině a uzeninám. Smažená jídla způsobí škodu. Je pravděpodobnější, že povedou k problémům s hmotností a gastrointestinálním problémům.
Ráno byste si také měli odmítnout džusy, ale i když jsou čerstvě vymačkané.
Faktem je, že takové nápoje dráždí žaludeční sliznici, mohou zvýšit hladinu cukru v krvi a mohou také vyvolat nadměrný přírůstek hmotnosti.