Každý ví, že sladkosti mají negativní dopad na zdraví.
Pokud často jíte takové jídlo, pak nemůžete uniknout nadváhy, kožním problémům a špatným zubům.
Gastroenterolog Vladimir Neronov však v rozhovoru se zástupci tisku poznamenal, že nestojí za to úplně odstranit své oblíbené pochoutky ze stravy.
Někdy jsou přijatelné, ale ve velmi omezeném množství.
Jak poznamenal lékař Neronov, lahodné cukroví v krásném obalu jednou nebo dvakrát týdně příjemně dochutí a zvedne náladu.
„Jíst jeden až dva bonbóny denně, dvakrát až třikrát týdně, je bezpečné a chutné,“ cituje publikace RIAMO lékaře.
Specialista také dodal, že byste neměli překračovat normu a jeden bonbón stačí na vzácnou svačinu nebo dezert.
Zároveň není potřeba jíst sladkosti před hlavním jídlem, abyste si nezkazili chuť k jídlu.