Jaké 3 potraviny byste měli jíst na podzim: doporučení gastroenterologa

Vinograd 3.jpg diety

Na podzim nejsou bobule tak sladké jako v létě, ale přesto jsou bohaté na vitamíny, které tělo potřebuje k udržení imunity.

Gastroenteroložka Ekaterina Kashukh mluvila podrobněji o tom, kterým produktům musíte v tuto chvíli věnovat pozornost, uvádí Life.

Lékař nejprve poznamenal granátová jablka, která jsou bohatá na vitamíny A, C, K, stejně jako vlákninu, draslík, aminokyseliny a další prvky.

Plody jsou navíc poměrně nízkokalorické a posilují srdce a cévy.

Hroznová
Foto: © Belnovosti

Užitečný je i rakytník.

100 gramů této bobule obsahuje dvě denní potřeby vitamínu C a ovoce obsahuje také hodně draslíku a mastných kyselin.

Kašukh také hovořil o prospěšnosti hroznů v podzimních měsících a zdůraznil, že bobule jsou bohaté na antioxidanty, zabraňují vzniku rakovinných buněk a mají dobrý vliv na činnost srdce a cév.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA