Na podzim nejsou bobule tak sladké jako v létě, ale přesto jsou bohaté na vitamíny, které tělo potřebuje k udržení imunity.
Gastroenteroložka Ekaterina Kashukh mluvila podrobněji o tom, kterým produktům musíte v tuto chvíli věnovat pozornost, uvádí Life.
Lékař nejprve poznamenal granátová jablka, která jsou bohatá na vitamíny A, C, K, stejně jako vlákninu, draslík, aminokyseliny a další prvky.
Plody jsou navíc poměrně nízkokalorické a posilují srdce a cévy.
Užitečný je i rakytník.
100 gramů této bobule obsahuje dvě denní potřeby vitamínu C a ovoce obsahuje také hodně draslíku a mastných kyselin.
Kašukh také hovořil o prospěšnosti hroznů v podzimních měsících a zdůraznil, že bobule jsou bohaté na antioxidanty, zabraňují vzniku rakovinných buněk a mají dobrý vliv na činnost srdce a cév.