Jaké jsou výhody a poškození švestek: kdo by měl jíst ovoce

Slivy 0.jpg diety

Mnoho lidí miluje švestky. Nejen, že mají jasnou chuť a jemnou vůni, díky čemuž jsou plody chutnější, ale švestky jsou také zdraví prospěšné.

Výživová specialistka Natalya Gridina o tom hovořila v rozhovoru pro Life.

Jak vysvětlil odborník, takové plody jsou nezbytné ke stabilizaci gastrointestinálního traktu a normalizaci stolice. Švestky navíc obsahují antioxidanty, které zabraňují stárnutí organismu.

Tím výhody nekončí.

švestky
Foto: Pixabay

Jak vysvětlil lékař, švestky obsahují také různé vitamíny, například C, A, B.

Ovoce pomáhá zlepšit paměť a konzumace švestek prospěje i játrům.

Nesmíme ale zapomínat na nevýhody.

Pokud má člověk žaludeční potíže, má například průjem, zvýšenou kyselost, zánět žaludku a podobně, pak je lepší švestky odmítnout nebo je jíst ve velmi omezeném množství.

V případě cukrovky nebo obezity je také třeba postupovat opatrně.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA