Vědci z Japonska provedli studii a zjistili, že nerovnováha sacharidů a tuků zkracuje život.
Během práce byla analyzována data od 35 tisíc mužů a 46 tisíc žen ve věku 35 až 69 let.
Nedostatečný příjem sacharidů podle lékařů zvyšuje riziko rakoviny.
Odpovídající publikace byla publikována v The Journal of Nutrition.
Odbornice na výživu Zukhra Pavlova ve svém kanálu Telegram dodala, že muži, kteří jedli velké množství sacharidů, byli vystaveni zvýšenému riziku předčasné smrti. V tomto případě nezáleží na samotném typu sacharidů.
Pavlova navíc dodala, že nedostatek tuku může vést ke smrti. Ale zároveň je přemíra takových prvků také nebezpečná.
Jak zdůraznil specialista, proto je důležité pamatovat na zdravou a vyváženou stravu.
Strava by měla obsahovat bílkoviny, tuky a sacharidy v požadovaných poměrech.